Rakovac: I kod nas nema vode, upozoravamo rukovodstvo Komunalca da više nećemo da trpimo

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. jun 2023. Rakovčani dve nedelje muku muče sa slabim pritiskom vode iz gradskog vodovoda. Oni su ponovo najavili blokadu Opštine ako se problem uskoro ne reši. Kako kažu, ne plaše ni policije ni nadležnih.

-Već dve nedelje skoro i da nemamo vodu, pritisak je izuzetno slab, voda ide kap po kap, tuširanje je bukvalno ne moguće, niti mogu da rade mašine za veš –kaže ogorčeni meštanin Rakovca.

Razlog ovome nikako ne može da bude poljoprivreda, odnosno izgovori da je pritisak slab, jer ljudi polivaju bašte više ne stoji. Rakovčani smatraju da rokovodstvo Komunalca  ne radi dobro svoj posao.

-Razlog je jedan jedini, a to je loša pumpa za vodu, što je odgovornost JP „Komunalac“ – kaže naš sagovornik.

Na pitanje da li su problem prijavili komunalnom preduzeću, meštani kažu da stalno prijavljuju, ali da su sada izgubili svaku nadu da će se vodosnabdevanje u njihovom selu stabilizovati. Jedini im je način, kako kažu, da preko našeg portala apeluju na odgovorne i pozovu ih da problem sa vodom reše.

-Ako se nešto ne uradi sa tom pumpom, ako se ne normalizuje vodosnabdevanje, spremni smo i na blokadu Opštine, ako treba svakodnevno, ne može niko da nas pomeri i da nam preti policijom – kaže naš sagovornik.

O vodosnabdevanju u Rakovcu Bujanovačke su više puta pisale, a nije ni prvi put da iz ovog sela najavljuju blokadu Opštine nezadovoljni radom JP Komunalac.

Podsetimo, u februaru je Dejan Ljubisavljević, tadašnji potpredsednik MZ Rakovac, poručio  nadležnima u bujanovačkom JP „Komunalac“ da su Rakovčani spremni za blokadu Opštine i komunalnog preduzeća ukoliko se vodosnabdevanje ne normalizuje. Direktor Komunalca Ruždi Halili je u odgovoru poručio da će u slučaju blokade zvati policiju.

Velike probleme sa vodosnabdevanjem prijavljuju i meštani Ljiljanca i Božinjevca.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *