Sofija prodajom slika za Teodoru sakupila 23.000

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 15. jun 2023. Na humanitarnoj izložbi koju je Sofija Stamenković, učenica petog razreda OŠ „Dragomir Trajković“ u Žbevcu, organizovala sa ciljem da pomogne maloj Teodori iz Vrtogoša, prikupljeno je 23.000 dinara.

-Crtež koji je dostigao najveću cenu je crtež konja, koji je kupila Veterinarska stanica Bujanovac po ceni od 12.000 dinara, a odmah zatim sledi slika rađena tehnikom ulje na platnu koju je kupio vrtić „Naša radost“ iz Bujanovca po ceni od 5.000 dinara – kaže za naš portal Sofijin otac Goran Stamenković.

Na humanitarnoj izložbi koja je trajala dve nedelje u holu OŠ „Dragomir Trajković“ u Žbevcu bilo je izloženo 20 crteža i slika, od kojih je prodato 9.

Sofija iz Žbevca pokrenula humanitarnu akciju: Izložba i prodaja slika za malu Teodoru

-Sofija je prezadovoljna, s obzirom na to da joj je ovo prva izložba i još humanitarnog karaktera – kaže Stamenković i dodaje da bi se možda i više novca sakupilo da školska godina nije naglo prekinuta.

Sofija je zainteresovana za priključivanje i drugim akcijama, odnosno voljna je da svoje radove ustupi nekoj drugoj školi ukoliko se nešto slično organizuje.

Bavi se crtanjem i slikanjem od svog predškolskog uzrasta, a na ideju da organizuje humanitarnu izložbu došla je sama, pogođena pričom o maloj Teodori iz Vrtogoša kojoj je za lečenje u Turskoj potrebno blizu 70.000 evra, a podržali su je nastavnici i direktorka škole.

Podsetimo, Teodora Stajić, desetogodišnja devojčica iz Vrtogoša, ima epilepsiju od ranog detinjstva, dnevno i po nekoliko desetina epileptičnih napada. Preporučeno joj je lečenje matičnim ćelijama u Turskoj, za koje je potrebno oko 7 miliona dinara koje porodica Stajić ne može sama da prikupi, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Teodora iz Vrtogoša otišla na lečenje u Tursku, ali potrebno još novca

Za pomoć Teodori otvoreni su računi preko fondacije „Pokreni život“, porukom 140 na 3800 pomažemo Teodori da ima srećnije detinjstvo. Cena poruke je 200 dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *