I Žbevčani bez vode nedeljama: Molimo vas pišite, ovo je velika sramota

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jun 2023. (foto arhiva: protest zbog vode) – Pored sela Ljiljance već tri nedelje bez vode su meštani jednog naselja u selu Žbevac. „Molimo vas pišite opet,   ovo je sramota i za ministarstva i za opštinu da ljudi u 21. veku nemaju vodu po mesec dana“, kažu Žbevčani.

Predsednik Mesne zajednice Ljiljance Slavoljub Ristić objasnio je da se radi o delu Žbevca sa 30-ak domaćinstava koji se vodom snabdevaju preko mreže iz Ljiljanca.

„Nemamo ni najavu kad ćemo dobiti vodu, a već tri nedelje smo bez kapi vode. Šta da radimo mi koji nemamo ni bunar u dvorištu, gde da nađemo vodu za piće i osnovne potrebe“, ogorčen je Žbevčanin koji se u sredu javio našem portalu.

Bujanovačke su više puta pisale o nedaćama meštana bujanovačkih sela sa vodom, a Ristić potvrđuje da problem sa buster pumpom još uvek nije rešen.

Ljiljančani tri nedelje bez vode

-Ipak, moram da kažem da JP Komunalac nije direktni krivac ovoga puta. Pumpa koja se nedavno pokvarila je poslata na reparaciju u Inđiju, ali je odatle ponovo stigla neispravna. Jutros je poslata u Vranje kod drugog servisera – kaže Ristić.

Kako kaže, bez vode već tri nedelje je tri četvrtine Ljiljanca i jedan deo Žbevca.

Ristić je inače nedavno ponovo izabran za predsedenika mesne zajednice i kako kaže za Bujanovačke i u ovom mandatu će mu prioritet biti konačno rešavanje pitanja vodosnabdevanja.

A rešenje imamo, to je dovođenje vode sa Rujna, sa izvorišta pijaće vode koji smo nedavno pronašli – naglašava Ristić.

Bujanovačke su već psiale da je Ristić inicirao iskopavanje izvorišta na Rujnu gde je pronađena tolika količina vode da vodosnabdevanje ne samo Ljiljanca, već i okolnih sela više nikada ne bi bilo dovedeno u pitanje. Međutim, čeka se na izradu projekta dovođenja vode do Ljiljanca, što je u nadležnosti opštinskih službi.

Voda sa Rujna rešava problem nekoliko sela, Arifi na potezu

Pored Ljiljanca i Žbevca, vodu nema ni selo Božinjevac, o čemu smo takođe pisali.

Pumpa pod vodom, Božinjevčani bez vode: Dokle više da čekamo (video)

 




One thought on “I Žbevčani bez vode nedeljama: Molimo vas pišite, ovo je velika sramota

  1. Nikola

    zalite se vasem poslaniku posto njemu dajete glas. Nemojte da dolazite uopste u Bujanovac posto smo vam mi srbi iz bu krivi. kad je trebalo da se glasa bolelo vas uvo. tek ce da vam bude lose, jos malo Bu ce ostati bez srba, pa pitacemo vas posle ni jedan dokument necete dobiti

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *