Mitrović: Od Martinovića očekujem razvoj juga Srbije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jun 2023. Vlada Srbije imenovala je aktuelnog ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića za predsednika Koordinacionog tela (KT) za Bujanovac, Preševo i Medveđu, što su Bujanovačke ranije i najavile. Šef bujanovačkih napednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović kaže da upravo zbog toga što je Martinović član Vlade očekuje bolji rad KT sa njim na čelu.

-Zadovoljan sam što smo dobili predsednika KT i dobro je što se radi o ministru Vlade Srbije tako da će KT dobiti na značaju. Ministar na čelu KT može direktno Vladi da iznese sve probleme koje imamo ovde na terenu – kaže Mitrović.

On je tokom prethodnih godina više puta kritikovao rad Koordinacionog tela, koje je do oktobra 2021. godine vodio Zoran Stanković. Od smrti Stankovića pre dve godine KT je funkcionisalo bez predsednika.

SNS Bujanovac traži smenu predsednika Koordinacionog tela

Na pitanje Bujanovačkih kakve promene u pogledu angažmana KT očekuje od novog šefa Martinovića, Mitrović odgovara da očekuje promenu koncepta rada.

-Za početak očekujem više fizičke prisutnosti članova službe Koordinacionog tela  u tri opštine na jugu Srbije što bi značilo dodatnu prisutnost države Srbije. Ne kažem da država nije prisutna, ali služba KT to može da poboljša – naglašava Mitrović.

Pored toga što je član Vlade, Marrtinović važi i za jednog od za jednog od uticajnijih funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i ima poverenje predsednika države Aleksandra Vučića, o čemu su Bujanovačke takođe pisale.

Ekskluzivno: Aleksandar Martinović novi predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *