Mustafi: Martinović na čelu KT nije dobro rešenje za Albance

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jun 2023. Funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ragmi Mustafi kaže da nije optimista da će novi predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Aleksandar Martinović doprineti poboljšanju stanja u Bujanovcu, Preševu i Medveđi. „Naprotiv, imajući u vidu njegov dosadašnji politički rad, mislim da će samo dodatno negativno ispolitizovati situaciju“, kaže Mustafi za Bujanovačke povodom imenovanja Martinovića za šefa KT.

-Pričamo o čoveku koji potiče iz Srpske radikalne stranke. Njegovi stavovi i izjave koje je ranije davao itekako su sporni za nas Albance – kaže Mustafi.

Bujanovačke su već pisale da je šef SNS u Bujanovcu Nenad Mitrović zadovoljan izborom Martinovića za predsednika KT, posebno zbog toga što se radi o ministru Vlade Srbije.

Mitrović: Od Martinovića očekujem razvoj juga Srbije

 

Mustafi se samo delimično slaže sa Mitrovićem.

-To što je predsednik KT istovremeno i ministar trebalo bi da bude pozitivno. Ta pozicija bi mogla da mu omogući da odradi ono što je potrebno za ovo područje, međutim, imajući u vidu celokupnu političku situaciju u zemlji zaista ne očekujem ništa spektakularno, iako se radi o ministru – kaže Mustafi.

Koordinaciono telo je bilo bez predsednika od smrti Zorana Stankovića u oktobru 2021. godine. Vlada Srbije je nedavno za šefa KT imenovala Martinovića koji je aktuelni ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i član Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Ekskluzivno: Aleksandar Martinović novi predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *