Pao dogovor: Sednica skupštine u ponedeljak

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. jun 2023. Nova sednica Skupštine opštine Bujanovac zakazana je za ponedeljak (26. jun) nakon što je zasedanje lokalnog parlamenta 9. juna praktično prekinuto zato što vladajuća koalicija nije imala većinu potrebnu za izglasavanje predloženih tačaka dnevnog reda.

Među njima je bila i Odluka o završnom računu opštine za 2022. godinu, što je opozicija ocenila kao pad lokalne vlasti i zahtevala od predsednika opštine Nagipa Arifija da podnese ostavku. Rok za usvajanje ove odluke ističe 30. juna.

Krizu u vladajućoj koaliciji izazvao je sukob Arifija i njegovog zamenika  Šćiprima Muslijua, šefa Pokreta za demokratsi progres (PDP).

Ni vlast ne zna da li ima većinu, gromoglasno ćutanje u opštini

Musliju je naime uskratio  podršku svoja četiri odbornika zato što je direktor Komunalca Ruždi Halili (DP) protiv njega podneo tužbu zbog duga od 250.000 dinara za vodu kafića čiji je Musliju nezvanični vlasnik. Musliju je  navodno tražio i prijem novih radnika u ustanove koje vode njegovi kadrovi, što je Arifi odbio.

-Čim je sednica zakazana sigurno su se dogovorili. Pitanje je samo kakav je aranžman u pitanju, da li je Arifi ispunio sve Muslijuove zahteve ili su napravili neki kompromis. To će se saznati vrlo brzo – kaže naš sagovornik koji je upućen u političku situaciju.

Predloženi dnevni red predstojeće sednice ne razlikuje se od onog od 9. juna.

Raspravljaće se o međuopštinskom sporazumu o deponijama i upravljanju otpadom, produženju mandata na još 6 meseci Privremenom organu koji upravlja JP „Komunalac“, na čelu sa Ruždijem Halilije, kao i razrešenju v.d. direktora Doma kulture, Biblioteke, Turističke organizacije, KSC „Mladost“ i Apoteke, a potom i imenovanje istih direktora na v.d. mandate na još 6 meseci.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *