Ekskluzivno: Nenad Mitrović novi direktor Službe Koordinacionog tela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. jun 2023. Za direktora Službe Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa Vlada Srbije imenovala je Nenada Mitrovića, šefa bujanovačkih naprednjaka i narodnog poslanika. Rešenje o imenovanju doneto je na sednici Vlade u četvrtak. Od osnivanja Koordinacionog tela 2000. godine niko sa lokala nije bio direktor ove državne instuticije.

Mitrović nije bio dostupan za komentar, ali je informaciju o imenovanju potvrdio potpredsednik bujanovačkog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milovan Aleksić.

On kaže da nema nikakve sumnje da će Mitrović itekako doprineti radu Koordinacionog tela, ističući da je od velikog značaja što će Bujanovac po prvi put u istoriji imati predstavnika u Vladi Srbije.

-Siguran sam da će raditi u interesu svih građana, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost – naglasio je Aleksić.

Mitrović je odbornik u lokalnoj skupštini od 2002. godine, odnosno u 6 mandata, a narodni poslanik u 5 saziva Skupštine Srbije.

-Niko na ovim prostorima nema takvo političko iskustvo, niko nema 5 poslaničkih mandata iza sebe. Siguran sam da će to iskustvo iskoristiti da utiče na stabilizaciju političke situacije na ovom području i da će izuzetno doprineti ekonomskom razvoju – kaže Aleksić.

Albanci od Vučića traže Koordinaciono telo, jedno ministarstvo, mesto pomoćnika i državnog sekretara

Promene u Koordinacionom telu počele su imenovanjem aktuelnog ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu naprednjaka Aleksandra Martinovića za predsednika 8. juna, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Sada u KT dolazi i njegov partijski saborac Mitrović.

Na mestu direktora, odnosno drugog čoveka ove državne institucije, Mitrović će zameniti Danijelu Nenadić, koja je tu funkciju obavljala od 2011. godine.

Očekuje se da Mitrović sledeće nedelje preuzme dužnost.

Prema podacima sa sajta KT, Služba Koordinacionog tela je izvršni organ sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u Bujanovcu i Preševu.  Uloga Službe je da realizuje politiku Predsedništva Koordinacionog tela i Vlade Republike Srbije u cilju političkog, društvenog i ekonomskog razvoja i kvalitetnijeg života građana Preševa, Bujanovca i Medveđe

Mitrović: Od Martinovića očekujem razvoj juga Srbije

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *