Cveće i odavanje pošte kod spomen ploče Stojanu Vasiljeviću

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. jul 2023. – Delegacija bujanovačkog SUBNOR-a položila je cveće i odala počast na spomen ploču Stojanu Vasiljeviću, palom borcu iz Bujanovca u Drugom svetskom ratu,  koja se nalazi na samoj Vasiljevićevoj kući u ulici Petra Drapšina.

Povodom 4. jula, Dana boraca, cveće su pložili predsednik SUBNOR-a Dimitrije Dimitrijević, njegovi saradnici i rođaci Stojana Vasiljevića, čiji grob se i dalje ne zna.

-Svake godine na ovaj dan mi polažemo cveće i odajemo poštu našem palom borcu u Drugom svetskom ratu – kaže Dimitrijević za Bujanovačke.

Priča o narodnim herojima: Bista iz parka još nije pronađena, na Kiseloj vodi novi spomenik

Ujedno, Dimitrijević poziva sugrađane na otvaranje Spomen česme u Lopardincu  7. jula, 9koji se nekada obeležavao kao Dan ustanka, jer je rekonstrukcija tog spomenika u potpunosti završena.

-Svečano otvaranje Spomen česme trebalo je da bude na Đurđevdan, ali je odloženo zbog tragedije u Beogradu, tako da smo to pomerili za 7. jul – dodaje Dimitrijević.

Smrt fašizmu: SUBNOR u Bujanovcu seća se heroja čija je spomen ploča na Domu kulture

Članovi SUBNOR-a su, uz pomoć MZ Lopardince i meštana tog sela, koji su se sami organizovali i sproveli akciju čišćenja oko spomenika, uspeli rekonstrukciju Spomen česme da privedu kraju.

Program počinje himnom u 13 časova, a nakon toga sledi obraćanje Dimitrijevića, dodela priznanja i zahvalnica, kulturno-umetnički program, kao i posluženje.

Lopardinčani sami sređuju selo i čekaju Titovog unuka na Đurđevdan (Foto i Video)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *