Ljiljančani dobiju vodu na sat vremena, ali crnu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. jul 2023. Selo Ljiljance dobije vodu na sat vremena u toku noći, ali je potpuno neupotrebljiva, javljaju meštani koji već dve nedelje zahtevaju od nadležnih u JP „Komunalac“ i Opštini Bujanovac da preduzmu nešto kako bi se rešio problem sa vodosnabdevanjem u selu. Meštanka Višnja Veličković poslala je fotografiju našem portalu na kojoj se vidi da je voda, koja bi trebalo da bude za piće, tamno braon boje.

-Skoro dva meseca mi uopšte nemamo vodu, jer smo visoko i ne može voda da dođe do nas. Kad dođe to bude na sat vremena, mada i tada je jako loš pritisak, uspemo jedva da napunimo nekoliko flaša – kaže Veličkovićeva.

Noćas je, po njenim rečima, voda došla na sat vremena, a njen kvalitet nećemo komentarisati, jer se iz priloženog vidi da je neupotrebljiva.

-Bila je skroz crna u početku, da li iko normalan može da pije ovo ili da sprema hranu s njom– pita se naša sagovornica.

Na pitanje da li će biti protesta ispred Opštine i JP Komunalac, koji meštani najavljuju već desetak dana, Veličkovićeva odgovara:

-Videla sam da se pominje protest, ali mislim da je sve to uzalud, jer se ništa neće promeniti. Pustiće nam vodu na jedan dan i opet će da nam isključe, kao i uvek.

Ultimatum Ljiljančana: Voda ili protest ispred opštine

Nemoguće je, po njenim rečima, čekati vodu cele noći i sutra otići na posao.

-Ja ne mogu da čekam cele noći, jer svako jutro idem na posao, treba da se odmorim. Dođem s posla i ne mogu da se istuširam, da pustim mašinu, ništa – objašnjava Višnja  i dodaje da ne zna kako će pripremiti slavu koju sutra celo selo slavi.

Podsetimo, predsednik MZ Ljiljance, Slavoljub Ristić, najavio je pre desetak dana protest ispred Opštine i JP Komunalac ukoliko se ne normalizuje vodosnabdevanje u selu, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Jedino rešenje da Ljiljance, po mišljenju Ristića, dobije vodu je da se svi ostali busteri zatvore u 22 sata uveče, da bi voda mogla da dođe do Ljiljanca. Jedino bi tako, kako kaže, mogle pupme u busterima da se uključe i da do ujutru donekle napune bazene.

Bez isključivanja svih ostalih bustera voda ne može da dođe do Ljiljanca i pumpe uopšte ne mogu da se uključe – rekao je Ristić ranije za naš portal.

Za katastrofalnu sitauciju sa vodosnabdevanjem u bujanovačkim selima i samom gradu direktor Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović direktno je okrivio rukovodstvo komunalnog preduzeća sa Ruždijem Halilijem na čelu.

Nenad Mitrović: Visoke temperature nisu krive za nestašicu vode, odgovoran je Komunalac

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *