Nenad Mitrović: Visoke temperature nisu krive za nestašicu vode, odgovoran je Komunalac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jul 2023. Odgovornost za katastrofalnu situaciju sa vodosnabdevanjem u opštini Bujanovac, o čemu naš portal piše iz dana u dan, snosi isključivo Javno preduzeće “Komunalac”, smatra direktor Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović.

Mitrović, koji je i lider lokalnih naprednjaka i odbornik u SO Bujanovac, nema dilemu ko je odgovoran i upire prstom u rukovodstvo komunalnog preduzeća.

-Javno preduzeće „Komunalac“ je problem i oni moraju na ozbiljniji način da pristupe ovom važnom pitanju. Video sam na vašem portalu da postoji havarija na ulazu u grad, da mesecima otiče voda, a da se ništa ne preduzima. Rukovodstvo komunalnog preduzeća mora ozbiljnije da radi i da rešava probleme. Oni naplaćuju sve komunalne usluge građanima i moraju da obezbede redovno vodosnabdevanje – kaže Mitrović.

Suša i visoke temperature, naglašava on, nisu nikakvo opravdanje što ljudi nemaju vodu.

U selu Ljiljance vode nema više od 10 dana, zbog čega je predsednik mesne zajednice ponovo najavio protest. Da Ljiljance nije jedino selo bez vode jasno je po mnoštvu komentara nezadovoljnih građana iz ostalih mesta u bujanovačkoj opštini.

Ultimatum Ljiljančana: Voda ili protest ispred opštine

Bez vode su i Rakovac, Karadnik, Srpska Kuća, Oslare i druga sela.

Mnogo je problema i u Bujanovcu, gde vode nema na višim spratovima, a u nekim delovima grada je izuzetno slab pritisak.

“Molim vas da objavite da u Srpskoj Kući, Karadniku već treći dan nema vode. Da li mi u sopstvenoj državi zarad mira treba da smo žrtve vlasti u Bujanovcu, dok redovno izmirujemo svoje obaveze prema Komunalcu dok se nekima otpisuju milionski dugovi”, kaže jedan meštanin za Bujanovačke.

Mitrović: Da Srbi, Albanci i Romi žive zajedno, a ne jedni pored drugih

Povodom situacije sa vodom u ponedeljak uveče se oglasila opštinska vlast, uputivši apel građanima za racionalnu potrošnju, uz optužbu da mnogi zloupotrebljavaju vodu za piće.

Iz Opštine su najavili da će inspekcija kontrolisati način na koji se vodi troši i kažnjavati neodgovorne građane.

Opština tvrdi da su građani krivi za nestašicu vode, inspekcije od danas na terenu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *