Ardita Sinani traži lokalne izbore u Preševu: Aktuelna vlast nema legitimitet kod građana

Bujanovac, 31. avgust 2023. Bivša predsedica opštine Preševo i šefica lokalnog odbora opozicione Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ardita Sinani zatražila je da se u ovoj opštini održe vanredni izbori, jer je, kako tvrdi, vlast na čelu sa sadašnjim predsednikom opštine Šćiprimom Arifijem izgubila legitimitet kod građana.

Po rečima Sinani, izbori su neophodni i zbog toga što je Arifi izolovan i od strane zvanične Prištine i Tirane.

Početkom jula aktuelna vlast je bila žestoko uzdrmana nakon što su pojedini odbornici vladajuće većine uskratili svoju podršku, ali su na sednici Skupštine 23. jula u pomoć priskočila dvojica srpskih odbornika sa liste SNS. Tako su Arifi i njegova Alternativa za promene opastali na vlasti.

Vlast u Preševu izgubila većinu, prete privremene mere

Sinani je žestoko kritikovala način na koji je ta sednica održana.

-Prošlo je više od mesec dana od održavanja takozvane „sednice” Skupštine opštine, koja nije emitovana ni na jednom mediju. Medijskom mraku koji je obeležio ovu „sednicu” svakako su prethodili mračni poslovi Šćirima Arifija sa politikom beogradskog podzemlja – navela je Sinani u sredu.

Kako kaže,  mesec dana od sramnog događaja u Skupštini opštine, lokalna vlast Preševa nikada nije bila više izolovana od Prištine i Tirane.

Opštinsko rukovodstvo, dodaje ona, delegitimisano je u svakom segmentu, posebno od strane svojih građana.

-To dokazuje da sadašnjoj lokalnoj vlasti u Preševu građani nisu prioritet. Naprotiv, prioritet su interesi predsednika opštine i njegovog bliskog okruženja povezani sa organizovanim kriminalom sa kriminalnim grupama severa – kaže Sinani.

To se ogleda, kako kaže, u retkim javnim istupima Arifija u kojima stalno kritikuje vređa Vladu Albanije, a posebno Vladu Republike Kosovo, a ne priča ništa od nepočinstvima predstavnika srpske vlasti.

-Možda nije samo u pitanju hrabrost ili volja, nego je stvar u tome da se Šćiprim ucenjuje, usmerava i kontroliše. Zato se izgleda i plaši suočavanja sa građanima Opštine Preševo, pa veštački sramnim sednicama poput one 23. jula produžava politički život sebi i svojim ucenjivačima, onima koji ga usmeravaju i kontrolišu- poručuje Sinani.

Kako je navela, ova situacija neće dugo trajati, već će uskoro rukovodstvo opštine dobiti „nagradu“ od građana opštine Preševo.

-Naravno, ovoj vlasti neće biti dovoljni glasovi savetnika Srpske liste, isti oni koji su po nalogu  Beograda spasili Šćiprima na sednici 23. Izbori su jedino rešenje za Preševo – zaključila je ona.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *