Martinović Šćiprimu Arifiju: Albanci su naši punopravni građani, ekonomski razvoj Preševa prioritet

Bujanovac, Preševo, 31. avgust 2023. – Problemi građana i ekonomija bili su glavna tema sastanka ministra državne uprave i lokalne samouprave i predsednika  Koordinacionog tela Aleksandra Martinovića u Preševu sa predsednikom te opštine Šćiprimom Arifijem i njegovim saradnicima.

Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi u kojem je manje bilo političkih pitanja, a najviše je bilo reči o izgradnji industrijske zone u Preševu, rešavanju pitanja lokalne administracije i povećanju finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije.

„Republika Srbija je čvrsto opredeljena da pripadnici albanske zajednice budu punopravni građani Republike Srbije, apsolutno integrisani u društveni, pravni i politički život Srbije. Dijalog, mir i ekonomski razvoj su potrebni i Srbima i Albancima i Romima“, izjavio je Martinović.

Martinović podelio rančeve đacima u Preševu

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi iskazao je zadovoljstvo što je ministar i predsednik Koordinacionog tela zainteresovan da radi na prosperitetu i ekonomskom razvoju opštine Preševo. On je istakao da bi pored promocije mira i stabilnosti u ovoj regiji, trebalo mnogo toga da se uradi na poboljšanju uslova za život svih građana u Preševu.

Sastanku su prisustvovali i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovas i Medveđa Nenad Mitrović, v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić, v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić i predstavnici lokalne samouprave opštine Preševo.

Ardita Sinani traži lokalne izbore u Preševu: Aktuelna vlast nema legitimitet kod građana




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *