Novi napadi pasa lutalica, Bujanovčanin završio u bolnici

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. septembar 2023. Posle napada psa lutalice Bujanovčanin iz ulice Branka Radičevića, kod pravoslavnog groblja, završio je u vranjskoj bolnici sa teškim povredama. Njegove komšije kažu da bi sigurno došlo do tragedije da je pas ispred kuća zatekao decu. Oni su ponovo zatražili od nadležnih u JP „Komunalac“ da pod hitno preduzmu nešto, jer strahuju za bezbednost dece.

-Napad se dogodio u subotu. Komšija se jedva spasio, ali ima ozbiljne povrede i u bolnici je još uvek. Ispred kuće ga je napao ogroman pas, koji je posle ušao u moje dvorište, srećom, nekoliko minuta ranije deca su ušla u kuću. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo. Taj pas ugrožava sve nas već neko vreme – ispričao je Bujanovačkim komšija povređenog.

Kako saznajemo, ovo nije jedini napad u poslednjih nekoliko dana, već su ozbiljne povrede obe ruke psi lutalice na bujanovačkim ulicama naneli i jednoj ženi.

Građani sa kojima smo razgovarali ponovo su preko našeg portala zahtevali od nadležnih da hitno reaguju.

Psi napadaju ljude na šetalištu, gosti u lokalima ne mogu na miru da jedu

Ruždi Halili, direktor Javnog preduzeća Komunalac, u čijoj nadležnosti je uklanjanje pasa lutalica sa ulica, nastavlja, međutim, da se ponaša kao da je Komunalac njegova privatna firma. On je ponovo ignorisao i portal Bujanovačke i građane, ne odgovarajući na naše pitanje kada će biti organizovana akcija hvatanja pasa lutalica.

Po objavama komunalnog preduzeća, poslednja akcija sprovedena je još u maju.

Za ovaj posao Komunalac je angažovao kontroverznu firmu Avenija za 2 miliona dinara godišnje, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Komunalac posao uklanjanja pasa sa ulica dao firmi Avenija, Milković tvrdi da je to mimo zakona




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *