Roditelji bujanovačkih đaka se okupljaju ispred Opštine, imaju zahtev za čelnike Koordinacionog tela

Bujanovac, 8. septembar 2023. Grupa Bujanovčana, čija deca pohađaju srednje škole u Vranju, okupiće se danas u 12 časova, ispred zgrade Opštine u Bujanovcu, kako bi od čelnika Koordinacionog tela za jug Srbije zatražili da Opština i Koordinaciono telo učestvuju u plaćanju mesečnih karata za prevoz njihove dece do Vranja, jer im je pomoć od Grada Vranja uskraćena ove godine.

-Neka deca se uopšte ne bi ni upisala u Vranje da smo znali da od Grada Vranja nećemo dobiti popust za mesečne karte koji je važio ranijih godina. Kad smo upisivali decu obećan nam je popust, a sad su ga ukinuli – kaže jedan roditelj.

Koordinaciono telo plaća prevoz deci koja pohađaju škole u Bujanovcu i Preševu, dodaje naš sagovornik pitajući zašto se diskrimininišu deca koja idu u vranjske škole.

Podsetimo, za bujanovačke đake koji pohađaju srednju školu u Vranju ove godine nema popusta za mesečne karte koji je do sada davao grad Vranje. Prošle godine je mesečna karta za učenike iz Bujanovca iznosila 3.200, a ove godine, roditelji moraju da izdvoje, kako tvrde, 8.200 dinara, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Bujanovčanima koji se školuju u Vranju uskraćen popust za prevoz

U Bujanovac danas dolazi predsednik Koordinacionog tela Aleksandar Martinović i roditelji očekuju da ih primi i razgovara sa njima. Kako kažu, ukupno ih ima oko 90, ali ne očekuju da svi dođu ispred Opštine.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *