Mitrović: Zakon ne predviđa finansiranje prevoza srednjoškolaca, tražićemo rešenje zajedno sa roditeljima

Bujanovac, 8. septembar 2023. Posle razgovora sa nezadovoljnim roditeljima bujanovačkih đaka koji pohađaju srednje škole u Vranju, a ostali su bez popusta za prevoz, direktor Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović rekao je da nema zakonskog osnova za finansiranje prevoza srednjoškolaca, ali da je spreman da nastavi da razgovara sa roditeljima kako bi se pronašlo neko rešenje.

-Meni su roditelji izneli problem koji imaju, ali nisu imali sve podatke za današnji sastanak, tako da smo dogovorili sastanak za sledeću nedelju. Za naredni sastanak roditelji bi trebalo da pripreme podatke o broju učenika koji putuju u Vranje, kao i podatke o tome da li možda u Bujanovcu postoje isti obrazovni profili kao u Vranju, jer bi to značilo da deca ne moraju da putuju da bi pohađala srednju školu – rekao je Mitrović za Bujanovačke posle sastanka.

Po njegovim rečima, nema zakonskog osnova za finansiranje prevoza za srednjoškolce, već samo za učenike osnovnih škola.

-Ipak, mi smo spremni da razgovaramo sa roditeljima i da vidimo da li možemo da nađemo neko rešenje – poručio je Mitrović.

Bujanovačke su ranije danas javile da su se nezadovoljni roditelji okupili u centru grada uoči dolaska predsednika Koordinacionog tela Aleksandra Martinovića u Bujanovac.

Oni su tražili sastanak sa čelnicima KT od kojih zahtevaju da se njihovoj deci obezbedi naknada dela putnih troškova, koju je od ove školske godine grad Vranje uskratio.

Roditelji bujanovačkih đaka razgovarali sa Mitrovićem, očekuju da država reši problem sa prevozom




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *