Mitrović Mustafiju: Uskratite podršku svom partneru u vlasti Nagipu, pa da vidimo da li će SNS da ga spasi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. oktobar 2023. Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović pozvao je predsednika odbora Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Bujanovcu Ragmija Mustafija da, umesto što optužuje naprednjake za nekakve dogovore sa aktuelnim predsednikom opštine Nagipom Arifijem, on i njegova stranka uskrate podršku svom koalicionom partneru u vlasti – „pa da onda vidimo da li će SNS da podrži i održi Arifija na funkciji“.  Mitrović je ponovo decidno odbacio Mustafijeve navode da SNS i Arifi imaju dogovor o zajedničkoj vlasti, rekavši da će mandat za formiranje vlasti dati građani na izborima.

-Mustafijev PDD je sada u vlasti sa Arifijem, imaju i predsednika Skupštine. Evo ja pozivam Mustafija, kao predsednika bujnaovačkog odbora PDD, da naloži svojim odbornicima koji su deo vladajuće većine da uskrate podršku Arifiju pa da vidimo ko će u tom slučaju da podrži Nagipa i spreči njegov pad sa vlasti, da li će to biti SNS. Mustafi treba da prestane da prebacuje krivicu na druge i da se krije iza drugih – poručio je Mitrović.

On je reagovao posle još jednog Mustafijevog istupa u javnosti i optužbi na račun naprednjaka da su već dogovorili koaliciju sa Arifijem posle narednih izbora. U prilog svojim tvrdnjama Mustafa je naveo glasanje srpskih odbornika u bujanovačkoj skupštini za rebalans budžeta.

Mustafi: Mitroviću niko ne veruje da nema dogovor sa Nagipom

Mitrović kaže da bi „politička gromada kao što je Mustafi“ morala da zna šta znači političko delovanje u korist interesa građana, odosno izglasavanje budžeta i rebalansa budžeta.

-Mustafija zaista smatram političkom gromadom, jer je bio predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, šef odborničke grupe, a sada je i predsednik odbora stranke i savetnik potpredsednika kosovske vlade Besnika Bisljimija. Tako da bi morao da zna šta znači budžet za jednu opštinu, za interese građana. Morao bi da zna da nikako ne sme da dozvoli da svojim političkim delovanjem građane pretvara u taoce nekoga ili nečega – kaže Mitrović.

Ponovo je naglasio da su srpski odbornici (SNS i SPS) glasali za rebalans jer je to, kako kaže, bilo u interesu građana i podsetio da su podržali i program projekata koje finansira Koordinaciono telo sa ukupno 95 miliona dinara, odnosno ulaganja u tom iznosu u infrastrukturu opštine.

Na Mustafijeve navode da kao direktor Službe Koordinacionog tela kontroliše sve kapitalne investicije i opštinske vlasti u Bujanovcu i Preševu Mitrović odgovara: „Da, kontrolišem. Kontrolišem sve tokove novca namenjenog za infrastrukturne projekte od KT ka lokalnim samoupravama, jer mi je to posao, da vodim računa o trošenju državnog novca“.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *