Ljiljančanima stižu računi za vodu koju nisu imali celog leta

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 16. oktobar 2023. Iako nisu imali vodu celo leto Javno preduzeće „Komunalac“ uredno je isporučilo račune meštanima sela Ljiljance. Meštanka Jelka Veljković kaže za Bujanovačke da četiri meseca nije imala ni kapi vode, a za avgust treba da plati račun od 4.000 dinara. Česma zarđala, bojler pregoreo, celo leto je, kako kaže, ložila da bi grejala vodu i prala ručno veš, a sada treba da plati za vazduh koji je bio u cevima.

-Vidim da su se predsednici mesnih zajednica angažovali oko deponije, da su bili tako ažurni kada je reč o vodi, ne bismo imali tolike probleme. Četiri meseca bez vode, a stigao nam je račun za avgust i treba da platimo 4.000 dinara – kaže Veljkovićeva.

Predsednici mesnih zajednica: Arifi, reši deponiju da ne preduzimamo nepopularne mere

Dugovanje iz prethodnog perioda joj je, kako kaže, 600 dinara i to je jedina cifra koju bi trebalo da plati.

-Uračunali su nam da smo trošili po 15 kubika mesečno, a voda četiri meseca nije potekla na česmi, ja stvarno ne znam kako ih nije sramota. Napisali smo prigovor, suprug je to u petak odneo u JP Komunalac, pa videćemo kad stigne odgovor – dodaje naša sagovornica.

Ultimatum Ljiljančana: Voda ili protest ispred opštine

Jelkina porodica nije jedina u ovom selu koja je dobila račune za vodu koja nije potrošena.

-I komšije su u istoj situaciji, mislim da su svima došli veliki računi, nekima čak više nego meni – kaže Veljkovićeva.

Na našoj Fejsbuk stranici Jelka je u komentaru izlošila problem sa računom za vodu i obratila se Mesnoj zajednici tražeći rešenje. Odgovor koji je dobila od MZ Ljiljance glasi:

-Račune za vodu za period od maja meseca do septembra, tj. za period kad nije bilo vode niste trebali ni da uzimate, jasno je rečeno da svi koji nisu imali vodu vrate račune, međutim većina je uzela račune, neki čak i platili odmah inkasantima. Niko ne sluša šta se govori, već radi po svome a onda mesna zajednica i predsednici krivi.

Podsetimo, Ljiljance je tri meseca bilo bez vode. Gotovo čitavo leto meštani su proveli bez kapi, snalazeći se za svakodnevni život, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Bilo je reči i o protestu ispred zgrade Opštine i JP Komunalac, ali se od toga odustalo jer, po rečima predsednika MZ Ljiljance Slavoljuba Ristića, nije bilo svrhe protestovati kad vode nema ni na izvorištu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *