Levosojčani se žale što nemaju klisara u crkvi, novi sveštenik odgovara da su sami krivi

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 18. oktobar 2023. (Foto arhiva) – Crkva Svetg Ilije u Levosoju kod Bujanovca već mesec dana nema klisara. Meštani Levosoja i susednog Oslara ogorčeni su jer, kako kažu, nema ko da otvara crkvu nedeljom i kad su parastosi. Dodaju i da nema ko da udara crkveno zvono, pa ne znaju kad neko umre što je, kako kažu, bio slučaj pre tri dana. Novi sveštenik Nenad Arsić, međutim, za Bujanovačke kaže da su meštani sami krivi jer neće da plaćaju klisara, čoveka koji bi otvarao i zatvarao crkvu.

Meštanin sela Levosoje obratio se našem portalu preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“ i izneo problem sa kojima se Levosojčani i Oslarčani suočavaju zbog toga što nema ko da udara crkveno zvono, kao i da otvara i zatvara crkvu nedeljom. U želji da dobijemo odgovor na pitanje zašto je crkva bez klisara, obratili smo se novom svešteniku Nenadu, koji je ovde nedavno došao iz Žbevca gde je službovao.

-Meštani su sami krivi što nemaju svog čoveka da im otvara i zatvara crkvu, jer ne žele da ga plate a niko neće da radi bez para. Juče je bila sahrana, ja sam obavio opelo i obećao mi je predsednik Crkvene opštine da će meštani za nekoliko dana naći čoveka koji će obavlajti taj posao – kaže Arsić za Bujanovačke.

Levosoje slavi, a ovo su novi kumovi (Foto i video)

Kako nam je objasnio, tek pet dana je u novoj parohiji, jer je dosadašnji sveštenik otišao u penziju.

Za nedelju dana, kako kaže, sigurno će problem biti rešen, jer mora da se donese neka odluka.

-Još uvek ne poznajem selo, ne poznajem ljude, ali sam od sveštenika Ljubomira Stojanovića čuo da su meštani toliko ponizili čoveka koji je obavljao poslove klisara do skoro, da je čovek sam napustio crkvu. To nije čudno jer neće niko da radi džabe, treba da nađu čoveka kog će plaćati na mesečnom ili godišnjem nivou da obavlja taj posao – dodaje Arsić.
One thought on “Levosojčani se žale što nemaju klisara u crkvi, novi sveštenik odgovara da su sami krivi

  1. B.R.

    Pitajte crkveni odbor zašto Levosojčani nemaju klisara. Pitajte levosojske kabadahije Musu i Lepku. Nisu Levosojčani krivi pope.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *