Štab upozorava građane: Najstrože zabranjeno paljenje vatre na otvorenom

Bujanovac, 27. oktobar 2023. Štab za vanredne situacije opštine Bujanovac oglasio se saopštenjem u kojem upozorava građane da je paljenje vatre na otvorenom prostoru najstrože zabranjeno. Za one koji to rade predviđena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara.

–Opštinski štab za vanredne situacije upozorava građane da je prema članu 50. Zakona o zaštiti od požara za paljenje vatre predviđena kazna od 10.000 do 50.000 dinara – navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, inspektori iz Uprave za vanredne situacije u Vranju vršiće redovne terenske provere na teritoriji opština Vranje, Bujanovac i Preševo. Svako lice koje zateknu licu mesta biće kažnjeno novčanom kaznom od najmanje 10.000 dinara.

-Mole se građani da ukoliko primete požar hitno jave Operativnom centru Bujanovac na telefon 193 Vatrogasne jedinice Bujanovac, jer na taj način daju svoj doprinos očuvanju životne sredine naše opštine – stoji u saopštenju.

Podsetimo, u prethodnih mesec dana na području opštine Bujanovac buknulo je nekoliko požara, a gorela je i gradska deponija.

Ponovo požar kod Bujanovca, gorelo u Samoljici (video)

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *