Aleksa iz Bujanovca drugi na Svetskom trofeju harmonikaša

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. novembar 2023. Aleksa Zlatković iz Bujanovca, učenik drugog razreda hamonike bujanovačke Muzičke škole,  osvojio je drugo mesto na Svetskom trofeju harmonikaša. Prvo mesto izmaklo mu je za 0,07 poena.

Na takmičenju, koje je okupilo najbolje mlade harmonikaše iz preko 50 zemalja, Aleksa je još jednom u najboljem svetlu prikazao svoju školu i grad.

-Ovo je sjajan uspeh, preko pedeset zemalja je učestvovalo i konkurencija je bila izuzetno jaka. Devojčica koja je osvojila prvo mesto je iz Kine i od našeg Alekse je bila bolja samo za 0,07 poena – kaže za Bujanovačke Aleksin mentor i nastavnik harmonike u bujanovačkoj Muzičkoj školi Miloš Stoimenov.

Svetski trofej harmonikaša, koji traje već mesec dana, organizovan je online. Stoimenov je, kako kaže, i sam bio član internacionalnog žirija, a rezultate za kategoriju u kojoj se takmičio Aleksa saznali su u nedelju.

Podsetimo, ovo nije prvo veliko takmičenje na kome je učestvovao ovaj mladi i talentovani Bujanovčanin. U maju ove godine Aleksa je osvojio prvo mesto na 46. Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Puli, a u martu, takođe prvo mesto, osvojio je Republičkom takmičenju.

Aleksa iz Bujanovca, virtuoz na harmonici, pobedio na takmičenju u Puli

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *