Predstava Bujanovačkog pozorišta pred Surduličanima, sledi Prokuplje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. novembar 2023. – Bujanovačko amatersko pozorište (BAP) proteklog vikenda gostovalo je sa predstavom “Sve o ženama” na Regionalnom festivalu amaterskih pozorišta SAPS u Surdulici, u organizaciji Kulturnog centra u ovom gradu.

-Bilo je prelepo, publika je sa ogromnom pažnjom pratila dešavanja na sceni i na kraju smo dobili iskren, jak i dug aplauz. Nije bilo mnogo gledalaca, ali  nama znači što su svi koji su ušli u salu odgledali predstavu do kraja, iako traje više od sat vremena – kaže za naš portal prvi čovek BAP-a Ljubiša Čolović.

Bujanovačka pozorišna trupa oduševila Trgovište

Predstava je za Bujanovčane premijerno odigrana 11. septembra ove godine. Potom je bujanovačka pozorišna trupa sa ovim komadom gostovala i u Trgovištu.

Sledeće gostovanje sa ovom predstavom bi trebalo da bude u Prokuplju. Postoji interesovanje za predstavu i idemo kod onih koji dolaze i kod nas. Imali smo baš solidan broj aktivnosti ove godine, ali nam ponestaje para pa je i to ograničavajući faktor – dodaje Čolović.

Predstave prokupačkog i vranjskog pozorišta sledeće nedelje u Bujanovcu

Pored dinamične i vedre predstave „Sve o ženama“, koja je rađena je po tekstu Mira Gavrana, a čiju režiju i adaptaciju potpisuje Ljubiša Čolović, BAP u svom repertoaru ima i dečiju predstavu „Vuk Karadžić po drugi put medju Srbima“.

-To je dečija predstava o srpskom jeziku i zaštiti istog od upliva bespotrebnih stranih reči i izraza. Poruka predstave je poštovanje tradicije, kulturnig nasleđa i pre svega srpskog jezika – kaže Čolović i dodaje da je predstava „Vuk Karadžić po drugi put medju Srbima“ pobeđivala na mnogim festivalima u zemlji i treba da je pogledaju sva deca u Srbiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *