Nezvanično: Saša Arsić nije na opozicionoj listi „Srbija protiv nasilja“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. novembar 2023. -Šef Narodnog pokreta Srbije (NPS) za opštinu Bujanovac Saša Arsić nije na izbornoj listi velike koalicije opozicionih stranaka „Srbija protiv nasilja“ za parlamentarne izbore 17. decembra.

Rekao sam im da me ne stavljaju na listu kandidata za narodne poslanike  ako ne mogu da budem na nekom prolaznom mestu za ulazak u parlament – rekao je Arsić za Bujanovačke povodom njegovog izostanka sa izborne liste.

On je sredinom oktobra uoči formiranja koalicije rekao Bujanovačkim da očekuje da će biti na listi, kao i da će njegov partijski šef Miroslav Aleksić biti nosilac.

Saša Arsić: Miki Aleksić nosilac proevropske liste, ja poslanički kandidat

Njegova očekivanja su se delimično ispunila – Aleksić jeste jedan od nosilaca liste, ali Arsić neće biti kandidat za poslanika. Bujanovac za sada ostaje na dva kandidata, jedan na listi Srpske radikalne stranke, a drugi isped Koalicije Nada.

Koalicija Srbija protiv nasilja, koju čine  Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, Aleksićev Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front (ZLF) / Ne davimo Beograd, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno, danas je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predala potpise građana i izbornu listu.

Iz Pčinjskog okruga dolazi petoro kandidata za poslanike – troje iz Vranja i po jedan iz Vladičinog Hana i Surdulice.

Bujanovčanka Biljana Đorđević (ZLF), koja živi i radi u Beogradu, posle izbora 17. decembra gotovo sigurno dobija drugi uzastopni poslanički mandat, jer se na listi nalazi na visokom 11. mestu.

Pored Aleksića, nosilac liste Srbija protiv nasilja je i Marinika Tepić (SSP), a prvi na listi je Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta. Aleksić je na drugom mestu, Đilas na trećem,  Tepić na šestom, a Zdravko Ponoš na desetom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *