U Komunalcu je posao od 2020. godine dobilo NULA Roma

Piše: N. Stevanović

Halili u Skupštini

Bujanovac, 9. novembar 2023. – Tokom tri godine vlasti stranaka Nagipa Arifija, Šaipa Kamberija i Šćiprima Muslijua u Bujanovcu, broj novozaposlenih Srba u Javnom preduzeću „Komunalac“ drastično je manji od broja Albanaca koji su dobili posao, dok od Roma nema ni traga. Od 27. jula kada je Arifi zaseo na mesto predsednika opštine, uz podršku svealbanske većine, posao za stalno u Komunalcu dobilo je 9 Albanaca, dvoje Srba, a broj zaposlenih Roma je nula, pokazuju podaci koje su Bujanovačke dobile od Komunalca na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Na određeno vreme se više zapošljavalo, a etnička struktura uhlebljenih na ovaj način takođe ukazuje na zapostavljanje srpske i romske zajednice.

Naime, od 12 zaposlenih na određeno vreme, koji i sada rade u komunalnom preduzeću, samo je jedan Srbin, a svi ostali Albanci. 

Odnos je dakle 20:3 ili 7 Albanaca na jednog Srbina.

Inače, u periodu od 27. jula 2020. godine pa sve do 30.oktobra ove godine, na određeno vreme posao je dobilo ukupno 26 radnika, međutim Bujanovačke su dobile etničku strukturu radnika koji još uvek rade, ali ne i za 14 čije je angažovanje prestalo. Može se naslutiti iz koje zajednice je bila ogromna većina i od tih 14 radnika, ali se time nećemo baviti.

Odgovor Komunalca

 

Dokument na osnovu zahteva našeg portala je potpisao predsednik Privremenog organa Ruždi Halili, kadar Demokratske partije Nagipa Arifija, kojoj je komunalno preduzeće pripalo koalicionim sporazumom.

Halili je dužnost preuzeo početkom novembra 2020. godine.

Bujanovačke će uskoro objaviti podatke i o etničkoj strukturi zapošljavanih za vreme svealbanske koalicije i u ostalim lokalnim javnim ustanovama.

O Opštinskoj upravi u kojoj je 70 od 75 ugovora o radu na određeno i neodređeno vreme podeljeno Albancima, Bujanovačke su već pisale.

Od 2020. godine posao u Opštini Bujanovac dobilo 70 Albanaca i 3 Srba

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *