Bujanovački Romi bez poslaničkog kandidata

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. novembar 2023. Adem Salihi, šef bujanovačkog odbora Stranke  pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlića, nije kandidat za narodnog poslanika na predstojećim izborima, za razliku od prošle godine. Salihi kaže da nema sukoba u stranci i da je sam odustao od kandidature iz privatnih razloga. Na osam do sada proglašenih listi samo je dvoje Bujanovčana.

-Bujanovački odbor SPP funkcioniše kako treba i na vezi smo sa centralom stranke. Moja je odluka bila da ne budem na izbornoj listi iz nekih mojih ličnih razloga – kaže Salihi, koji je i predstavnik romske zajednice kao odbornik u bujanovačkoj skupštini. Dodao je da će ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, njegov stranački kolega, uskoro posetiti Bujanovac i obići ulice u romskim naseljima koje su asfaltirane novcem iz njegovog ministarstva.

Salihi je prošle godine bio 11. na listi Zukorlićeve stranke za parlamentarne izbore.

Adem Salihi iz Bujanovca: U Skupštini ću biti glas svih Roma

Njegova stranka na ove izbore ide zajedno sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova.

Listu pod nazivom  Koalicija Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – SPP – DSHV ima status manjinske i Republička izborna komisija (RIK) ju je proglasila 11. novembra. Među 65 kandidata za narodne poslanike je i jedan iz Pčinjskog okruga – Aleksandar Dimitrov iz Bosilegrada na 28. mestu.

Na osam do sada proglašenih izbornih listi svega je dvoje kandidata iz opštine Bujanovac.

Radikali su kandidovali Bujanovčanku Gordanu Tasić, a Koalicija Nada Ljiljančanina Slavoljuba Ristića. Ipak, njihove šanse da se domognu poslaničkog mandata ravne su nuli.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *