Moja prva plata: U Bujanovcu se traže ova zanimanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. novembar 2023. Kroz program „Moja prva plata“ može da se privremeno zaposli više od 50 mladih u opštini Bujanovac. Bujanovački poslodavci iz javnog i privatnog sektora traže doktore, farmaceute, kuvare, konobare, stolare i kandidate raznih drugih zanimanja. Za one sa diplomom srednje škole obezbeđena je mesečna novčana naknada od 28.000 dinara, a onima sa fakultetskim obrazovanjem 34.000 dinara.

Na sajtu NSZ  objavljene su ponude 30-ak bujanovačkih firmi i ustanova koje nude zaposlenje. Među poslodavcima je i Dom zdravlja Bujanovac, koji nudi posao za osmoro mladih, a traži se doktor stomatologije i medicinske sestre.

Posla ima i u bujanovačkom vrtiću i to za strukovne vaspitače, medicinske sestre vaspitače i kuvare.

Lokalnim apotekama su potrebni magistri farmacije i tehničari.

Ceo spisak firmi koje nude radna mesta, neophodnu školsku spremu i ostale uslove možete videti OVDE.

Nezaposleni mladi, bez radnog iskustva, već mogu da se prijavljuju za posao i to do 6. decembra, a potom će poslodavci birati koga će zaposliti.

Prema rokovima ovog programa, poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim zainteresovanima na portalu „Moja prva plata“, a najkasnije do 29. decembra biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata, kojima se uređuju međusobna prava i obaveze, biće obavljeno od 1. do 19. januara sledeće godine, a u tom periodu mora početi i sprovođenje ovog programa.

Angažovanje kroz ovaj program traje devet meseci.

Detaljnije uslove Programa možete pogledati u Javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje,

Više o registraciji i prijavi kandidata možete videti u Uputstvu.

Odgovore na najčešće postavljana pitanja možete videti OVDE.

U Bujanovcu 99 fakultetski obrazovanih osoba bez posla (Grafika)

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *