Dogovorena prva albanska koalicija za parlamentarne izbore, Kamberi nosilac liste

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. novembar 2023. Poznata je prva koalicija albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa za parlamentarne izbore 17. decembra.   Kako je Bujanovačkim potvrdilo više pouzdanih izvora, dogovor o koaliciji pre nekoliko dana postigle su Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe iz Preševa, Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslija i Demokratska unija Albanaca (DUA).

Nosilac i prvi na izbornoj listi ove koalicije biće šef PDD Šaip Kamberi.

Lista će se zvati „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi, a kako saznajemo podržaće je i neformalna grupa Alijansa za Dolinu u kojoj su,  pored ostalih, nekadašnji članovi Alternative za promene Šćiprima Arifija.

Koalicioni partneri i dalje ostavljaju mogućnost da im se pridruže i ostale albanske stranke ukoliko se slažu sa ovim političkim konceptom.

Ovim je potvrđeno pisanje Bujanovačkih da će Nagip Arifi i njegova Demokratska partija promeniti tabor i na ovim izborima nastupiti zajedno sa Alternativom za promene.

Bujanovačke saznaju da je za sutra zakazan još jedan sastanak lidera Albanaca sa juga Srbije sa ministrom spoljnih poslova Albanije, kao poslednji pokušaj Tirane da ujedini sve stranke na jednu listu. Međutim, šanse za tako nešto su izuzetno male.

Albanski lideri kod ministra u Tirani, dogovor o izborima ni na vidiku

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *