Proglašena i druga albanska lista, Alternativa skupila potpise na vreme

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. novembar 2023. Zajednička izborna lista dve albanske stranke iz Preševa, Alternative za promene i Pokreta za reforme, poslednja je lista za parlamentarne izbore koju je proglasila Republička izborna komisija (RIK). Druga lista albanskih stranaka potvrđena je u utorak uveče pod rednim brojem 18.

Na listi je petoro kandidata za poslanike i svi su iz opštine Preševo. Prvi na listi pod zvaničnim nazivom „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“ je diplomirani pravnik Visar Memeti iz sela Aliđerce kod Preševa. On je šef kabineta predsednika opštine Preševo i lidera Alternative Šćiprima Arifija.

Stranke koje su podnele ovu listu imale su rok od 48 sati od nedelje da dostave još nešto više od 700 validnih izjava podrške birača da bi lista bila proglašena.

Alternativi fali 739 validnih potpisa za potvrđivanje liste

Pre Alternativine, RIK je proglasio listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ albanske koalicije okupljene oko Partije za demokratsko delovanje. Radi se o manjinskim listama što znači da je za proglašenje bilo potrebno 5.000 potpisa građana.

RIK proglasila listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“

Za razliku od prošlih izbora, na ovim koji će biti održani 17. decembra neće učestvovati Demokratska partija Nagipa Arifija, predsednika opštine Bujanovac.

Stranka Nagipa Arifija: Nećemo učestvovati na parlamentarnim izborima 17. decembra




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *