RIK proglasila listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. novembar 2023. Republička izborna komisija (RIK)  proglasila je danas izbornu listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ za  parlamentarne izbore 17. decembra. Koaliciju čine četiri albanske stranke iz Bujanovca i Preševa – Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe iz Preševa, Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua i Demokratska unija Albanaca (DUA).

Prvi na izbornoj listi je šef PDD Kamberi, a koalicija ima još osam kandidata za narodne poslanike. Drugi na listi je Sefedin Sadiku iz Buštranja kod Preševa (DPA), treći je kandidat PDP Bejdžet Selimi iz Končulja kod Bujanovca. Odbornica PDD u bujanovačkoj skupštini dr Aferdita Mustafa je peta na listi, a među kandidatima za poslanike je i Rahim Salihi, sekretar PDD, koji je na devetom mestu.  Listu su podržala 5.242 građana. Ovo je 13. proglašena lista za parlamentarne izbore.

Kamberijeva koalicija predala izbornu listu, ništa od ujedinjenja Albanaca za izbore

Na današnjoj sednici RIK je utvrđeno i da izborna lista „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ ima položaj izborne liste nacionalne manjine.

Albanske stranke na parlamentarne izbore izlaze u dve kolone. Prvu čine stranke okupljene oko PDD, a drugu Alternativa za promene Šćiprima Arifija iz Preševa.

Alternativa je svoju izbornu listu podnela u petak, potvrđeno je danas Bujanovačkim u ovoj stranci.   




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *