Stranka Nagipa Arifija: Nećemo učestvovati na parlamentarnim izborima 17. decembra

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. novembar 2023. Nagip Arifi i njegova Demokratska partija neće učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, iako su ranije najavili da hoće i čak istakli Arifijevu kandidaturu za narodnog poslanika. Aktuelni predsednik opštine Bujanovac doneo je odluku da ne učestvuje na izborima samo dva pre isteka roka za podnošenje izbornih lista.

Kako su danas naveli iz njegove stranke, odluka da se ne učestvuje na izborima doneta je kako se ne bi još više produbljivale podele između Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Nagip Arifi udario kontru, podnosi kandidaturu za poslanika

“Uzimajući za osnovu zvanične stavove Prištine i Tirane, ali i uvidevši da je zajednička lista veoma teško ostvariva”, kaže se u saopštenju.

Bujanovačke su ranije javile da je Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija već okupila svoju koaliciju i očekivalo se da će Arifi na izbore izaći u savezu sa Alternativom za promene.

Dogovorena prva albanska koalicija za parlamentarne izbore, Kamberi nosilac liste

“DP je bila otvorena za razgovore sa bilo kojom političkom partijom koja ima za cilj ujedinjenje albanskog političkog faktora, a imali smo i sastanke sa liderima Alternative i PDD. Od početka smo nailazili na velike razlike između dva bloka, koji su vodili bitku samo oko rangiranja kandidata i kao rezultat toga nismo postigli dogovor”, poručuju iz Arifijeve stranke.

Zaključili su da će ukoliko do 26. novembra bude postignut dogovor oko jedinstvene liste albanskih stranaka Demokratska partija će tu listu podržati.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *