Kurti u Prištini ugostio i podržao listu Šaipa Kamberija

Bujanovac, Priština, 4. decembar 2023. (Foto FB)- Kosovski premijer Albin Kurti podržao je izbornu listu „Nastavlja se politička bitka Albanaca – Šaip Kamberi“, čije je predstavnike ugostio u Prištini. Posle sastanka održanog u nedelju Kamberi je ponovio da „diskriminisani Albanci iz Doline ne smeju ostati bez predstavnika u parlamentu“.

„Zajedno sa partnerima smo u Prištini upoznali premijera Kurtija o aktivnostima uoči parlamentarnih izbora 17. decembra, i obavestili ga o važnosti kontinuiranog predstavljanja Albanaca u parlamentu. Albanci iz doline moraju glasovima osigurati zastupljenost u parlamentu i nastaviti političku borbu za pravdu i jednakost“, naveo je Kamberi, koji je u prethodnom sazivu bio jedini predstavnik Albanaca.

Iz Bujanovca osmoro kandidata za poslanike, ali realne šanse ima samo Kamberi

Kako prenose kosovski mediji, premijer Kurti je čestitao predstavnicima pet političkih partija na postignutom dogovoru i poželeo im uspešnu kampanju za izbore „koji su od posebnog značaja za sigurnu zastupljenost Albanaca u Skupštini Srbije, kao i za postizanje cilja, a to je pravda i ravnopravnost tamošnjih Albanaca kao nacionalne manjine“.

Na listi koju predvodi Kamberi, osim njegove Partije demokratskog delovanja, nalaze se i DPA Ragmija Mustafe, Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua, Albanska demokratska unija Nasera Azirija i Alijansa za dolinu, koju predstavlja Armend Aliu.

Na izbore u Srbiji izlazi još jedna lista koja okuplja albanske stranke, a predvodi je Alternativa za promene.

Proglašena i druga albanska lista, Alternativa skupila potpise na vreme




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *