Obezbeđen prevoz za đake „Svetog Save“ sa sela, ali samo do kraja polugođa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. decembar 2023. Angažovanjem pojedinih nastavnika i roditelja učenika Srednje škole „Sveti Sava“ sa sela, privremeno je rešen problem prevoza dece do škole, saznaje naš portal u ovoj bujanovačkoj školi.

Roditelji su krajem novembra upozorili da više neće dozvoljavati deci da idu u školu, jer nemaju prevoz otkako je Kavim Jedinstvo ukinuo linije, nego se snalaze kako znaju i umeju.

Učenici „Svetog Save“ sa sela bez prevoza, roditelji prete da decu neće slati u školu

Potom su se, kako saznajemo, organizovali mimo onih od kojih su tražili pomoć – uprave škole i Opštine Bujanovac. Napori su urodili plodom i decu sada prevoze drugi privatni prevoznici.

Za ovaj aranžman bilo je neophodno i uključivanje lokalnih udruženja građana, koja su priskočila u pomoć roditeljima i đacima.

Ipak, radi se o kratkoročnom rešenju – samo do kraja prvog polugođa odnosno kraja ovog meseca.

Dokle se stiglo na putu do sistemskog i konačnog rešenja, koje roditelji s punim pravom očekuju od uprave škole, ali i lokalne samouprave, Bujanovačke su danas bezuspešno pokušale da saznaju od direktorke Svetlane Manasijević.

Direktorka se do objave teksta nije javila našem portalu pa je pitanje kako će deca sa sela putovati do škole u drugom polugođu ostalo bez odgovora.

Direktorka „Svetog Save“: Mesecima čekamo da Opština dozvoli drugim prevoznicima da voze decu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *