Bujanovački opozicioni lideri poraženi i u svojim sredinama (Grafika)

Piše: N. Stevanović

Saša Arsić i Miki Aleksić

Bujanovac, 18. decembar 2023. – U svim srpskim sredinama u bujanovačkoj opštini Srpska napredna stranka (SNS) dobila je više od 60 odsto glasova na parlamentarnim izborima u nedelju. Najveći politički protivnici naprednjaka na lokalu nisu se proslavili ni u selima u kojima žive.  Koalicija „Srbija protiv nasilja“ dobila je samo 39 glasova (12,4  odsto) u selima Klenike i Sveta Petka odakle je lokalni opozicionar Saša Arsić. Iz Ljiljanca, sela Slavoljuba Ristića, šefa opozicionog Novog DSS-a u opštini Bujanovac, za koaliciju NADA otišlo je svega 18 glasova.

 

Više glasova od njih dvojice zajedno u svom selu Lopardincu obezbedio je Goran Kostić Mekica za listu dr Branimira Nestorovića. Kostić sa političkom stažom od mesec dana ima 80 glasova svojih Lopardinčana, a tvrdi da bi bilo nerešeno, 160 SNS – 160 dr Nestorović i on, da je bilo regularno glasanje, kako kaže Mekica – kandidat za narodnog poslanika.

Protiv lokalnih funkcionera SNS pred same izbore su istupili i Božinjevčani, odnosno predsednik mesne zajednice Dalibor Tasić. On je najavio da naprednjaci neće dobiti nijedan glas meštana, jer selo nije dobilo sportski teren.

Tasić iz Božinjevca poručuje svojim naprednjacima: Prvo razgovor pa naši glasovi

Koliko je uticajan, ali i koliko Božinjevčanima treba igralište, pre recimo vode, koju nemaju godinama, pokazuju rezultati: SNS je dobio 160 glasova (64 odsto).

U najvećim srpskim selima Rakovcu i Levosoju, sa po nešto manje od 800 birača, naprednjaci su takođe dobili podršku više od 60 odsto meštana.

Od 504 Levosojčana koji su glasali za SNS je 303, a za opozicionu Srbiju protiv nasilja 72. Rakovac se ponovo pokazao kao uporište naprednjaka sa 375 glasova za SNS (66,2 odsto).

Kostić Mekica: Ja sam narodni poslanik




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *