Tasić iz Božinjevca poručuje svojim naprednjacima: Prvo razgovor pa naši glasovi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. decembar 2023. (Foto lična arhiva) – Meštani Božinjevca kod Bujanovca poručuju naprednjacima u Vladi Srbije da će dobiti svih 350 glasova Božinjevčana samo ako na razgovore u selo dođu državni sekretar Dragan Stevanović Boske, ministar Goran Vesić, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Aleksandar Martinović i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović, poručio je predsednik Mesne zajednice Dalibor Tasić. Dodaje da ne odustaju od zahteva da se u selu izgradi sportski teren, a na Mitrovićeve navode da ga napada zbog ličnog interesa, jer neće da ga zaposli i treći put, Tasić kaže da ga Mitrović nije ni do sada zapošljavao, već da ga je ucenjivao otkazima.

-Ukoliko u razgovoru sa pomenutima ne rešimo naše probleme pakujemo se sa ženama i decom i pravac Beograd – kaže Tasić.

On je u subotu optužio Mitrovića da za pet godina ništa nije uradio za selo i izvinio se meštanima što ih je pozivao da glasaju za šefa SNS u Bujanovcu. Miitrović je odgovorio da ga Tasić napada iz ličnog interesa, jer više neće da ga zapošljava, nakon što ga je zaposlio u OŠ „Vuk Karadžić“ Levosoje i privatnom preduzeću „Srbija Putevi“.

Mitrović: Tasić me napada iz ličnih interesa, bio sam mu dobar kad sam ga zapošljavao

-O tome koliko sam interesa imao od Mitrovića ostaviću ljudima da sude, a  njemu neka služi na čast ako stvarno misli to što je izjavio – odgovara Tasić.

Kaže da je od strane Mitrovića stalno bio ucenjivan, jer je „on izgleda imao uticaj samo kada neko treba da dobije otkaz, a ne i kada se zapošljava“.

Objasnio je i kako funkcioniše sistem.

-Pošto sam već bio u školi, tadašnji direktor škole Dragan Tomić me odvezao u stranku da se učlanim kako ne bih dobio otkaz – naveo je Tasić.

Bujanovačke su već pisale kako je zapošljavao sada već bivši direktor škole u Levosoju Dragan Tomić.

Direktor škole u Levosoju: Na molbu direktora Kavim Jedinstva zaposlio sam mu ćerku

Njegov naslednik, naprednjak Aleksandar Milošević, koji je pre nekoliko meseci preuzeo direktorsko mesto, odmah je krenuo stopama svog mentora Tomića. Naime, posao u Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, pored 11 pravnika na birou, nedavno je dobila Miloševićeva supruga, iako još uvek nema neophodnu diplomu.

I pored 11 pravnika na birou, posao u školi „Sveti Sava“ dobila supruga direktora škole u Levosoju




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *