Ivana Tašković napisala projekat i obezbedila 600.000 dinara za opremanje Biblioteke

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 21. decembar 2023. – Biblioteka „14. novembar“ u Bujanovcu, ustanova koja raspolaže sa preko 70.000 naslova na srpskom i albanskom jeziku, dobila je novu opremu u vrednosti od 600.000 dinara. Sredstva su odobrili republičko Ministarstvo kulture i opštine Bujanovac.

Projekat „Osavremenjavanje uslova rada u Biblioteci 14. novembar“ pisala sam krajem februara, prošao je, tako da su nam u junu odobrena sredstva. Od Ministarstva kulture smo dobili 450.000 dinara, a ostatak od 150.000 dinara od Opštine Bujanovac – kaže za naš portal bibliotekarka Ivana Tašković, koja je pisala projekat.

Stigli novi kompjuteri

Projektom je, kako kaže, planirano osavremenjivanje i unapređenje tehničke opreme sa ciljem poboljšanja uslova rada, privlačenja novih korisnika i stvaranja povoljnog ambijenta, posebno za decu školskog uzrasta za koju biblioteka organizuje mnogobrojne radionice.

Sređene kancelarije i čitaonica

-Potpuno smo renovirali dva odeljenja za obradu knjiga na srpskom i albanskom jeziku, kupili četiri kompjutera za studente koji uče u našoj čitaoni i dve inverter klime za prijatniji boravak u biblioteci – objašnjava Taškovićeva.

Gradska Biblioteka slavi svoj dan, bujanovački školarci zvezde programa

Biblioteka u Bujanovcu, kako kaže, ima funkciju središta kulturnog života otvorenog za sve građane i ovom opremom će se poboljšati kvalitet rada i pružaje usluga korisnicima, što će se odraziti i na povećanje broja članova.

-Zahvaljujem se dosadašnjem direktoru Ekremu Džemiljiju koji je podržao pisanje projekta, Ministarstvu kulture koje je odobrilo 75 odsto sredstava i predsedniku opštine Nagipu Arifiju. Posebnu zahvalnost dugujem načelniku finansija Bobanu Pavloviću – kaže Taškovićeva.

Novi direktori u Centru za socijalni rad i Biblioteci




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *