Građani: Nedostatak posla i infrastruktura najveći problemi, nehumani uslovi u Banjskoj ulici

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 28. decembar 2023.- Nedostatak posla i infrastruktura glavni su problemi građana opštine Bujanovac koji su ove nedelje razgovarali sa predstavnicima Službe Koordinacinog tela za jug Srbije na „Danu otvorenih vrata“ u prostorijama ove vladine institucije u Bujanovcu. VD direktora Službe Koordninacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović za naš portal posebno apostrofira probleme sa kanalizacijom meštana Banjske ulice u Novom Naselju, i najavljuje da će ovaj problem pokušati da reši odmah na početku sledeće godine.

-Bilo je tridesetak građana svih nacionalnosti, a najveći problem sa kojim se oni suočavaju je nesumnjivo nedostatak posla, a odmah zatim slede infrastrukturni problemi poput puteva, struje, vode itd. – kaže za Bujanovačke Mitrović.

Njegov najači utisak su, kako kaže, Romi iz ulice Banjske koji su rekli da im se kanalizacija izliva preko cele ulice.

Odmah posle praznika ću razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave, da vidimo kako da rešimo tu ulicu, da ljudima obezbedimo pristojne uslove, da mogu da priđu do svojih kuća, jer je to izvor zaraze i nedopustivo je da ljudi žive u takvim uslovima – kaže Mitrović

Koordinaciono telo otvara vrata za građane Bujanovca

Ove nedelje predstavnici Službe Koordinacionog tela razgovarali su i sa građanima opštine Preševo koji, po rečima Mitrovića, imaju slične probleme kao građani Bujanovca.

-Sa praksom Otvorenih vrata nastavićemo i sledeće godine, jer želimo da razgovaramo sa građanima, da čujemo probleme, da bismo mogli sa lokalnom samoupravom da pravimo prioritete za naredni period i odredimo šta je to što najpre treba da se radi – dodaje Mitrović.

Banjska ulica: Ne mogu da se uselim u kuću zbog močvare

Zainteresovani građani Bujanovca razgovor sa prestavnicima Službe Koordinacioog tela  mogu zakazati na telefone 017/854 – 601, a građani Preševa na telefone 017/860-842 i 017/860 – 843.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *