Ove teme su najviše zanimale čitaoce Bujanovačkih u 2023.

Bujanovac, 5. januar 2024. – Posećenost i čitanost portala Bujanovačkih u 2023. godini porasla je za više od 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Nećemo ovde da govorimo o broju poseta sajtu i čitanosti, samo ćemo sa ponosom reći da se radi o višemilionskim brojevima.

Najčitaniji tekst bio je o sukobu u Banjskoj, u kome je predsednik Vučić otkrio identitet Preševljanina koji je, kako je rekao, učestvovao u sukobu na strani kosovskih snaga. Odmah zatim sledi oglasni tekst o prodaji kuće na moru, pa tekst o tome da su roditelji masovo ispisivali decu iz OŠ „B. Radičević“ i prebacivali ih u Levosoje. Ono na šta smo ponosni je da su se među 10 najčitanijih tekstova našlo i nekoliko oglasnih tekstvova.

Vučić: U Banjskoj se borile i osobe iz Preševa, među njima počinilac najtežih krivičnih dela

In memoriam za novinarku iz Vranja, Tamare Kitanović, koja je u jednom periodu karijere radila i na RTV Bujanovac, takođe je izazvao ogromnu pažnju naših čitalaca.

Tekst o partijskom zapošljavanju, odnosno o tome da je, pored 11 pravnika na birou za nezaposlene posao profesora prava u SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu dobila supruga direktora osnovne škole u Levosoju, naprednjaka Aleksandra Miloševića, izazvao je veliko interesovanje i oštru polemiku na našoj stranici na fejsbuku.

Prodaje se kuća sa placem pored mora između Ulcinja i Bara

Ono što je primetno je da Bujanovačke imaju široku ciljnu grupu i da se broj naših pratilaca povećava iz godine u godinu. Naše čitaoce najviše zanimaju lokalne priče, što je bio jedan od razloga da otvorimo aplikaciju „Javi Bujanovačkim“ i omugućimo svima da nam pišu o problemima sa kojima se bore. Zapaženi su bili i tekstovi o ljudima iz lokala, a izdvajamo priču o pčelaru Vladi Mladenoviću. Ispratili smo sve lokalne manifestacije i događaje kroz tekstove i video materijal.

Za nepuna tri meseca, koliko na našem portalu postoji ova aplikcija, našoj redakciji javilo se više desetina građana Bujanovca i okoline koji su od nadležnih tražili da reše probleme sa kojima se bore mesecima unazad. Vodosnabdevanje, kanalizacija, neasfaltirani i neprohodni putevi, divlje deponije, najčešći su problemi na čije rešavanje smo uticali.

Naravno, tu je i jedan od tekstova o Lopardincu,selu koje je posle tekstova Bujanovačkih postalo poznato širom Srbije.

I pored 11 pravnika na birou, posao u školi „Sveti Sava“ dobila supruga direktora škole u Levosoju

Naše političke tekstove, posebno one koji se bave srpsko-albanskim odnosima, tokom godine prenosili su gotovo svi nacionalni mediji, koji su nas citirali i u vezi ostalih tema.

Naši novinari Nikola Lazić i Nikola Stevanović bili su česti gosti nacionalnih televizija – N1, Nova i Newsmax Adria, gde su analizirali političke, socijalne i društvene prilike u Bujanovcu i na jugu Srbije što je jedan od dokaza da je naš portal prevazišao lokalne i regionalne okvire.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *