Bujanovčani teško do potvrde o nezaposlenosti za vaučere, iz NSZ demantuju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. januar 2024. – Nezaposleni meštani opštine Bujanovac preko naše aplikacije Javi Bujanovačkim da će ostati bez vaučera za odmor u Srbiji, jer već nedelju dana, kako tvrde, bezuspešno pokušavaju da u ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Bujanovcu dobiju potvrdu neophodnu za prijavu. U NSZ, međutim, demantuju ove navode.

I danas (ponedeljak) su nam rekli da sistem ne radi tako da od prošle nedelje ne možemo da dobijemo potvrdu da smo na evidenciji NSZ bez koje ne možemo da se prijavimo za vaučere – kaže sagovornik Bujanovačkih

Isti problem prijavilo je više Bujanovčana. Kako kažu, zbog neodgovornosti zaposlenih u NSZ ostaće bez vaučera. Naime, danas je počelo prijavljivanje, a od jutros su velike gužve u poštama i očekuje se da će vaučeri kao i u prethodnih nekoliko ciklusa  još prvog dana biti razdeljeni.

Neopisiva gužva za vaučere u bujanovačkoj Pošti

Kako bi proverili ove navode Bujanovačke su kontaktirale ispostavu NSZ u Bujanovcu i rečeno nam je da je tačno da sistem nije radio prošle nedelje, ali samo jedan dan.

-Od jutros je sve u redu i svi kojima trebaju potvde radi vaučera mogu da dođu i dobiće to što traže – kažu u NSZ.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *