Moguće poništenje konkursa za direktora OŠ „B. Radičević“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. januar 2024. Konkurs za izbor direktora u Osnovnoj školi „Branko Radičević“, na kojem je aktuelni direktor Nenad Tasić već bio viđen kao pobednik , verovatno će biti ponovljen jer je, kako saznajemo, prosvetna inspekcija utvrdila brojne nepravilnosti prilikom sprovođenja konkursa, ali i rada direktora. Kako nam je nezvanično reklo nekoliko zaposlenih, inspekcija je od novembra prošle godine nekoliko puta boravila u ovoj ustanovi.

Da je konkurs već poništen i da će se direktor birati ponovo za Bujanovačke tvrdi više radnika škole, međutim, potvrdu iz vranjskog odeljenja Školske uprave Leskovac nismo dobili posle bezbroj telefonskih poziva na koje nije bilo odgovora.

Direktor Tasić našem portalu nije mogao da sa Da ili Ne odgovori na pitanje Da li je konkurs poništen, rekavši da je pitanje komplikovano. Zatražio je da mu pitanja dostavimo preko mejla, što smo učinili, ali odgovor nismo dobili do objave teksta.

Ono što je posve sigurno je da je prosvetna inspekcija utvrdila neregularnosti tokom sprovođenja konkursa, posebno u radu Školskog odbora. Većina Školskog odbora je, inače, podržala Tasića na izboru za novog direktora, kao i Nastavničko veće i posle ponovljenog glasanja, do kojeg je došlo jer je prvo bilo neregularno.

Za Tasića i na ponovljenom glasanju većina kolektiva

Zapisnik prosvetne inspekcije sa svim nepravilnostima, Tasić je pročitao na Nastavničkom veću još 5. januara, potvrdili su zaposleni.

Inspekcija je utvrdila, pored ostalog, da je direktor bez saglasnosti ministarstva skratio školski čas na 30 minuta, kao i da je manipulisano brojem učenika.

Na osnovu ovakvog nalaza inspekcije Ministarstvo prosvete nema drugi izbor već da konkurs poništi.

Tasić je direktor u punom mandatu postao u ferbuaru 2020. godine posle konkursa na kojem mu je protivkandidat bila učiteljica Snežana Mitić. Ona je za mesto direktora konkurisala i sada.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *