„Brankovci“ se smrzavali prvog dana u školi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. januar 2024. (foto arhiva) – Početak drugog polugođa u Bujanovcu obeleženo je smrzavanjem i vraćanjem đaka kućama. Zbog neispravnog grejanja u školi „Sezai Suroi“ u ponedeljak su se smrzavali učenici Osnovne škole „Branko Radičević“, pa je treći i četvrti razred zbog hladnoće vraćen kući. Stariji razredi ostali su do kraja nastave, jer se, kako kaže direktor Nenad Tasić za Bujanovačke, grejanje delimično popravilo – „a i njih ne možemo da pustimo ranije zbog prevoza“. Roditelji koji su se juče javili našem portalu poručili su da je velika sramota sve što deca doživljavaju.

Podsetimo, nastava za „Brankovce“ od trećeg do osmog razreda i dalje se održava u školi „Sezai Suroi“ zbog rekonstrukcije matične škole.

Tasić je potvrdio da je u ponedeljak bilo problema sa grejanjem i naglasio da je razlog tome neispravna grejna instalacija u školi koja je domaćin „Brankovcima“.

-Zašto nije popravljeno tokom raspusta nije pitanje za mene. Mi smo uradili ono što smo mogli, decu iz trećeg i četvrtog razreda smo pustili kućama. Učenici od petog do osmog su ostali u školi, jer su njima časovi ionako skraćeni na 30 minuta, grejanje se posle nekog vremena popravilo, a i ne možemo da ih pustimo ranije zbog organizovanog prevoza – kaže Tasić. Inače, ostavili smo da sam proceni da li će i zbog ovog teksta i navodnog uznemiravanja javnosti ponovo prijaviti naš portal policiji.

Policija u redakciji Bujanovačkih po prijavi direktora škole Nenada Tasića

Direktor Srednje škole „Sezai Suroi“ Admir Nazifi potvrdio je da škola ima problem sa grejanjem već neko vreme i pokušao da objasni kako radoijatori zahlade kada u školu dođu deca iz OŠ „B. Radičević“ od 16 časova.

-Do tada smo imali grejanje. Evo i sada ima, vreli su radijatori. To su stare instalacije,čas radi čas ne radi, i mi ulažemo i popravljamo koliko smo u mogućnosti. U ponedeljak popodne su mi javili da grejanje ne radi , nešto nije bilo kako treba, ali se nadam da će danas biti sve u redu – rekao je danas Nazifi.

Roditelji učenika koji su se juče smrzavali u očigledno su na izmaku strpljenja za sve što deca doživljavaju zbog dvogodišnje rekonstrukcije škole.

„Molim Vas pitajte direktora Tasića zašto su nam se deca danas smrzavala bez grejanja u popodnevnoj smeni prvog dana škole? A po svemu sudeći smrzavaće se i u buduće. Pored toga što nisu u svojoj školi, pored toga što časovi traju po 30 minuta, sada još i nemaju grejanje na -10 tj. nisu imali grejanje skoro ceo decembar“, ogorčen je jedan od roditelja.

Povratak u svoju školu, po poslednji najavama iz Opštine, „Brankovci“ će dočekati 1. februara.

Ništa od povratka u školu na početku polugođa, „Brankovci“ dobili novi rok




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *