Sabornost: Srbi u Bujanovcu su diskriminisani, masovno odlaze iz opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. januar 2024. Srbi u opštini Bujanovac trpe diskriminaciju i masovno odlaze iz Bujanovca i okoline, rečeno je na tribini SrBske organizacije Sabornost (SOS) u selu Žbevac održanoj u subotu.

Osnivači ove organizacije naglasili su i da je nezaposlenost jedan od velikih problema sa kojima se meštani suočavaju, kao i česte nestašice vode.

Kako se navodi u saopštenju, Žbevčanima je u subotu predstavljen program organizacije.

“Građanima su bili predstavljeni i uspesi koje je udruženje ostvarilo u proteklih godinu dana kao što su rešavanje problema prevoza učenika srednjoškolaca sa teritorije opštine Bujanovac”, navode iz SOS.

Bujanovačke su ranije javile da je jedno udruženje građana  priskočilo u pomoć roditeljima učenika Srednje škole “Sveti Sava” kako bi se obezbedio prevoz za njihovu decu.

Obezbeđen prevoz za đake „Svetog Save“ sa sela, ali samo do kraja polugođa

Predsednik udruženja Oliver Milenković zaslužan je i što je srednjoškolcima iz bujanovačke opštine koji se školuju u Vranju vraćen popust za prevoz, o čemu je naš portal takođe pisao.

Uspeli smo: Roditelji se izborili za popust na prevoz

Iz SOS poručuju da su građani  imali prilike da postave pitanja i iznesu svoje stavove i brige u vezi poljoprivrede, stočarstva, voćarstva, ali i problemima sa vodom koje je žitelje Žbevca najviše interesovalo.

Skupu je prisustvovalo 20-ak građana.




One thought on “Sabornost: Srbi u Bujanovcu su diskriminisani, masovno odlaze iz opštine

  1. Врање

    У сопственој држави, дискриминација Срба, од кога?
    Од оних који ће узурпирали најпре југ ,па затим даље, и тако ће агресија да крене даље.
    Ко ће то спречити, а самим тим и њихове оптужбе да српска војска у близини границе,а кад они раде нешто што није нормално, нико из света не реагује.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *