LIČNI STAV: Ako želi, državi malo treba da njene nacionalne manjine budu zadovoljne

Piše: Nedžat Behluli

Bujanovac, 5. februar 2024. – Svi koji čitaju moje tekstove ovde na sajtu Bujanovačkih, i objave na Fejsbuku, znaju da se nisam ustručavao da kritikujem i albanaske političare kad nisu radili u korist stanovnika Preševske doline, ali i političare iz Beograda kad su nas zapostavljali, ili preduzimali mere koje su bile na našu štetu.

Takođe se zna i da moje kritike nisu bile politički motivisane, nego sam bio vođen željom da popravim postojeće stanje. Baš zbog toga, sada se osećam obaveznim da pohvalim odluku Vlade Srbije i Predsednika Aleksandra Vučića da iz osnova obnovi zgradu osnovne škole u mom selu Lučanu, u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku

 

Zrelo za renoviranje

Stanovnicima Lučana poznato je da je zgrada škole odavno propala, i da joj je totalna rekosntrukcija bila neophodna. Takođe, pamtimo i višegodišnja obećanja lokalne vlasti da će uložiti sredstva u ovu školu, ali od toga nije bilo ništa.

Prvi koraci ka obnovi škole već su počeli, i nema razloga da naša deca za nekoliko meseci ne uđu u nove učionice.

Svi stanovnici Lučana, Bujanovca i cele Doline, kojima je bolji život važniji od jeftinog skupljanja političkih poena, raduju se tome.

Behluli: Krajnje je vreme da i Srbi i Albanci krenu napred i stignu svet koji nam odmiče

Ja dodajem da imam i poseban razlog za radost: Pratioci mog medijskog rada dobro znaju da sam godinama uporno, i u Bujanovcu, i u Tirani, i u Beogradu, lobirao za izvođenje ovih radova  i mislim da neću biti neskroman ako napišem da je makar malo na odluku Beograda da obnovi školu u Lučanu uticalo i ono što sam pisao javno i što sam neformalno govrio pri raznim susretima u Beogradu, ali i to što je moj TV Spektri snimio dokumentarac o ovoj školi koji je emitovan i na Javnom Servisu RTS, hvala i njima.

Dok obnova bude trajala, đaci škole „Sami Frašeri“ moraće da slušaju nastavu u nekom drugom prostoru. Ja sam ponudio četiri sobe u svojoj kući da ih privremeno pretvorimo u ućionice, a ima još meštana sa istom ponudom.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *