Ljiljančani sami nasipaju 800 metara puta, kažu da od opštine ne očekuju ništa

Bujanovac, 22. februar 2024. Meštani sela Ljiljance kod Bujanovca sami tucanikom nasipaju svoje ulice jer, kako kažu, od Opštinske uprave nemaju nikakvu pomoć, javljaju meštani ovog sela preko aplikacije Javi Bujanovačkim. 

To je ulica, odnosno sokak dužine oko 800 metara koji vodi do mahale Somurci. Meštani su sami obezbedili materijal, angažovali čoveka iz sela koji ima mašinu i juče su sve to sami uradili, odnosno poravnjali i popunili rupe – kaže za Bujanovačke predsednik Mesne zajednice Ljiljance Slavoljub Ristić

U Ljiljancu se gradi put koji MZ nije tražila, meštani najavljuju da će tužiti Opštinu

Lokalna samourava im, kako kaže, ni na koji način nije pomogla, a nije ni Mesna zajednica. Opština je prošle godine počela da asfaltira put koji niko nije tražio u tom selu, dok su sokaci i ulice kojima deca idu čizmama da bi došla do asfaltiranog put ostali netaknuti.

-Mesna zajednica nema sredstva, pa ne može ni da pomogne, a od lokalne uprave nikakve pomoći nemamo. Prošle godine su počeli da asfaltiraju put koji nikako nije bio prioritet, a  budžetom za 2024. godinu obuhvaćen je samo jedan sokak u našem selu, dužine oko 250 metara, koji je najkraći u selu – dodaje Ristić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *