Albanski političari iz Bujanovca: Godišnjicu nezavisnosti Kosova obeležili smo i u Beogradu

Piše: N.  Stevanović

Bujanovac, 28. februar 2024. U kosovskoj Kancelariji za vezu u Beogradu u utorak je obeležena godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova, čemu su prisustvovali predstavnici opštinske vlasti u Bujanovcu i političari iz Preševa – od predsednika opštine Nagipa Arifija do savetnice kosovskog premijera Ardite Sinani.

-U Beogradu je danas obeležena 16. godišnjica nezavisnosti Republike Kosovo u organizaciji šefa Kancelarije za vezu Kosova u Beogradu Jetiša Jašarija – naveo je Arifi.

I ove godine u Beogradu se obeležava godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova

I narodni poslanik iz Bujanovca i šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi bio je među zvanicama, a za njega je Jašari ambasador Kosova u Beogradu, kako je objavio na Fejsbuku.

Kamberija su pratile partijske kolege – Ragmi Mustafa, predsednik bujanovačkog odbora PDD i savetnik zamenika kosovskog premijera Besnika Bislimija, Kurtijeva savetnica za jug Srbije Ardita Sinani i predsednik bujanovačke skupštine Enver Ramadani.

Ardita Sinani je poručila da je „proslava 16. godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo u Beogradu posebna.

„Veoma značajna simbolika. Upravo zato što je priznanje realnosti od strane glavnog grada Srbije po pitanju Republike Kosova šansa za demokratizaciju Srbije“, kaže ona.

Na proslavi je bila i Sonja Biserko, osnivač i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

Godišnjica kosovske nezavisnosti se drugu godinu zaredom obeležava i u Beogradu.

Kancelarija za vezu otvorena je 2013. godine po dogovoru iz Brisela kojim su Beograd i Priština razmenili oficire za vezu.

Kosovo je 17. februara 2008. godine proglasilo nezavisnost koju Srbija ne priznaje, kao i pet zemalja Evropske unije, ali i Rusija, Kina i druge zemlje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *