Za ugrožene bujanovačke porodice i izbegle Rome po 19.000 dolara za kupovinu seoskih kuća

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. mart 2024. Romi iz kolektivnog centra Salvatore i socijalno ugrožene porodice u Bujanovcu dobiće do 19.000 dolara za kupovinu kuća u bujanovačkim selima i rešavanje stambenog pitanja. Opština je u utorak otvorila javni poziv i prijavljivanje je moguće do 12. aprila.

Novac će dobiti šest domaćinstava izbeglih sa Kosova koji u nehumanim uslovima u bujanovačkom kolektivnom centru žive više od dve decenije, a koji nisu na listi za socijalne stanove koji se već grade.

Objavljena rang lista Roma koji će dobiti nove socijalne stanove u Bujanovcu

Predviđeno je i stambeno zbrinjavanje četiri porodice koje imaju makar jednu osobu sa invaliditetom.

“Vrednost stambene jedinice, uključujući potrebnu rekonstrukciju iznosi u proseku 19.000 američkih dolara, u dinarskoj protivvrednosti i prema prema pravilima donator”, navodi se u javnom pozivu.

Pravo konkurisanja imaju korisnici Kolektivnog centra „Salvatore“ u Bujanovcu i pojedinci i porodice koje imaju makar jednu osobu sa invaliditetom.

Svi podnosici prijave moraju imati prijavljeno prebivalište ili boravište na teritoriji opštine Bujanovac.

Novac za kupovinu kuća obezbeđen je od donatora programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji sporovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), a finansiraju Evropska unija i Opština Bujanovac.

Sve detalje i uslove javnog poziva možete videti OVDE.

Istovremeno je otvoren i javni poziv za vlasnike kuća koji bi želeli da prodaju svoju imovinu.

Taj javni poziv možete videti OVDE.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *