Objavljena rang lista Roma koji će dobiti nove socijalne stanove u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2024. Opština Bujanovac objavila je danas listu Roma iz kolektivnog centra koji će dobiti 12 socijalnih stanova, koji se grade kod nekadašnjeg kampa Salvatore.

Za stanove se prijavilo 19 porodica – tri prijave nisu ispunjavale sve uslove, jedna je povučena, pa je vrednovano 15. Lista od 12 dobitnika je preliminarna, što znači da oni koji su ostali ispod crte imaju 8 dana za prigovor na predlog opštinske komisije.

Salvatore: 80 Roma i 1 Srbin napuštaju pakao, neki Albanci protiv toga

Stanovi u koje će raseljeni sa Kosova posle 25 godina biti useljeni imaju od 28 do 70 kvadrata, a namenjeni su domaćinstvima od jednog do čak sedam članova.

Bujanovačke su prošle nedelje javile da je izgradnja stanova počela i da se završetak radova očekuje u narednim mesecima.

Počela izgradnja stanova za Rome izbegle sa Kosova

 

Izgradnja stanova se finansira kroz projekat Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji, a sprovodi ga Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Pored stanova, projekat predviđa i kupovinu 10 kuća u okolnim selima za preostalih 7 porodica iz kolektivnog centra i još tri socijalno najugroženije porodice iz Bujanovca.

Iz Opštine je najavljeno da će za kupovinu kuća biti otvoren konkurs posle objavljivanja odluke o dobitnicima stanova. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *