Renovirane kapele na Bujanovačkom groblju, Zoran Dima razočaran odzivom sugrađana i otkriva imena malobrojnih donatora

Radovi koštali oko 1.200 evra

Bujanovac, 28. mart 2024. – Zoran Zafirović Dima i Dragi Pešić zvani Kozinjavko uspeli su da uz pomoć donacija nekolicine Bujanovčana, među kojima je i jedan Albanac, potpuno renoviraju kapele na Bujanovačkom groblju, o čemu je pisao i naš portal.

Prema Zafirovićevim rečima, kapele su okrečene, postavljene su nove pločice, zidovi su dobili ikone a kupljeno je i nekoliko novih stolica.

-Radovi su koštali oko 1.200 evra, kaže Zafirović i najavljuje sledeću akciju.

Kako objašnjava, naredni cilj je da se obnovi bar jedna od dve odaje za parastose, što neće biti nimalo lak zadatak jer kompletno renoviranje obe, prema gruboj računici, koštalo bi oko 6.000 evra za pločice, nove kuhinje, posuđe, nameštaj, belu tehniku…

-Akciju prikupljanja priloga i realizaciju renoviranja odaja preuzeli su Miško Karamenda, Zoran Komita i Pina, a u Kozinjavku i meni imaće pomoć i podršku, najavljuje Zafirović.

Dvojica Bujanovčana renoviraju kapele na gradskom groblju, potrebna im je podrška sugrađana

Iako je zadovoljan zbog obavljenog posla, ne može da sakrije dozu gorčine jer je očekivao veći odziv Bujanovčana:

 

-Razočaran sam odnosom lokalnog sveštenstva, lokalnih pogrebnih preduzeća, Mesnom zajednicom ali i lokalnim strankama a posebno zbog nezainteresovanosti nekih udruženja čijim su članovima puna usta lokalpatrotizma, a kad je trebalo da se pomogne, iako su svi oni upoznati sa našom akcijom, nije ih bilo nigde, ne krije Zafirović.

Ovako je izgledalo nekad

Zbog toga ističe pomoć Albanca Mitata i njegove firme Euro skandik, ali i želi da otkrije kojih je osmoro Bujanovčana donacijama pomoglo renoviranje kapele:

Manić Nenad Filomon

-Miloš Nojković Tote

-Dragan Zlatković Kuškon

-Nenad Zafirović Firko

-Srđan Stojanović Meklaud

-Rajna Stanković

-Miodrag Ristić -Miško Karamenda

-Mitat Euroskandik




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *