Bujanovačka crkva ostala bez vode, Crkveni odbor tvrdi zbog bahatih komšija

Bujanovac, 29. mart 2024. Zbog neodgovornih vlasnika objekata koji se, kako tvrde u Crkvenom odboru, ilegalno priključuju na vodovodnu mrežu, hram Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu u četvrtak je bio bez vode 20 sati. Crkva i paroh koji tu živi sa porodicom sa vodosnadbevanjem godinama unazad imaju problem, koji je kulminirao u četvrtak kada je zbog iskopavanja na obližnjem placu, po ko zna koji put prekinuto crevo koje sa mreže dovodi vodu do crkve, a vlasnik je vodu preusmerio na put, kažu iz Crkvenog odbora preko naše aplikacije Javi Bujanovačkim.

Pokidali su crevo, a vlasnik je vodu preusmerio na put. Crkva je posle izvesnog vremena dobila vodu, ali prljavu, da bi voda opet nestala na više od 20 sati – kažu iz Crkvenog odbora

Zbog svega što se dešava oko gradske crkve, Crkveni odbor je više puta tražio pomoć od Komunalca, ali je nisu dobili.

-Sve što se radi na tim lokacijama, radi se nekako krišom, noću, kad nadležna komunalna inspekcija ne može da izvrši uviđaj. Smatramo da bi gradska vlast trebalo da preduzme neke mere po pitanju vodosnabdevanja ovog kraja grada, da se zaustavi ilegalno priključivanje na vodu i često ostavljanje crkve bez vode – poručuju oni.

Hram Svetih apostola Petra i Pavla u Bujanovcu godinama ima problem sa vodosnadbevanjem, o čemu su Bujanovačke i ranije pisale.

Nelegalno priključivanje drugih ostavlja gradsku crkvu bez vode, Komunalac ne reaguje

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *