Košarkaško proleće u Bujanovcu, evo šta sve očekuje mlade basketašice i basketaše

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 10. april 2024. – Mini basketaše i mini basketašice OKK Play 017 iz Bujanovca očekuje zanimljivo proleće tokom koga će učestvovati na 4 mini basket festivala širom Srbije, a nakon toga odlaze u Sokobanju na letnji košarkaški kamp.

Pred našim najmlađim članovima je zanimljivo i aktivno proleće i svi se unapred radujemo festivalima na kojima ćemo učestvovati, a njih će u toku aprila, maja i juna biti četiri – kaže za Bujanovačke trener i osnivač kluba Play 017 u Bujanovcu, Nenad Stajić

Prvi festival na kome će bujanovački mini basketaši i basketašice učestvovati održaće se 21. aprila u Vlasotincu. Reč je o Uskršnjiem mini basket festivalu i na njemu će, po rečima Stajića, učestvovati oko 70 devojčica i dečaka.

-Nakon toga, od 10. do 12. maja u Bujanovcu će se održati 12. Međunarodni mini basket festival „Sačuvajmo decu“, na kome će preko 120 naših članova uzeti učešće – kaže Stajić.

Nakon bujanovačkog sledi mini basket festival u Vranju, koji će se pod nazivom „Srećno detinjstvo“ održati 26. maja i na kome će takođe učestvovati oko 120 članova bujanovačkog kluba.

-Poslednji festival ovog proleća biće 8. i 9. juna u Beogradu, a reč je o mini basket festivau „Rajko Žižić“. Na njemu će učestvovati oko 70 članova našeg kluba koji će tom prilikom boraviti u dvodnevnu posetu Beogradu – kaže Stajić.

Nakon ovih festivala čalnove OKK Play 017 očekuje letnji košarkaški kamp u Sokobanji u periodu od 2. do 7. jula.

-Moram da napomenem da su seniori završili svoju prvu sezonu u Drugoj srpskoj ligi. Očekuje nas prelazni rok gde ćemo pokušati da za narednu sezonu dovedemo pojačanja kako bismo bili konkurentniji – dodaje Stajić.

Uz slogan „Sačuvajmo decu“ održan Mini basket festival u Bujanovcu (Foto & Video)

Podsetimo, na prošlogodišnjem 11. Međunarodnom mini basket festivalu „Sačuvajmo decu“, održanom u Bujanovcu, preko 1000 mladih basketaša iz 14 klubova, raspoređenih u 60 ekipa, došlo je iz Skoplja, Kumanova, Vranja, Grdelice, Vlasotinca i Niša da pokaže da je košarka njihov prvi i pravi izbor. Bujanovac su tada predstavljala dva kluba- KK Elita i domaćin Play 017.

Prošlogodišnjem festivalu u Bujanovcu prisustvovali su i proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, predsednik Mini basket udruženja Srbije Rade Georgievski, kao i član Predsedništva KSS i predsednik Regionalnog košarkaškog saveza južne Srbije Vule Vuković.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *