Radnici Komunalca najavljuju štrajk i protest ispred zgrade Opštine Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. april 2024. (Foto arhiva)- Ukoliko im do 22. aprila ne bude isplaćena januarska plata, radnici Javnog preduzeća „Komunalac“ u Bujanovcu stupiće u štrajk upozorenja ispred zgrade Opštine, obavestili su opštinsku vlast sindikati ovog preduzeća. U dopisu sindikata, do kojeg su došle Bujanovačke, upućenog predsedniku opštine Nagipu Arifiju i predsedniku Skupštine Enveru Ramadaniju, navodi zaposleni potražuju tri plate (januar, februar, mart)  i sedam naknada za putne troškove.

Dok se agonija radnika nastavlja, za kašnjenje plata prvi čovek Komunalca Ruždi Halili optužuje Opštinu.

Naime, sindikalisti u dopisu Arifiju kažu i da im je Halili, predsednik Privremenog organa koji upravlja firmom, rekao da plate kasne zato što Opština duguje komunalnom preduzeću više od 8 miliona dinara.

O katastrofalnom stanju u Komunalcu, Bujanovačke su pisale mnogo puta. Ovaj dopis od 12. aprila je još jedna potvrda svega ranije iznetog u javnost.

Zvanično: Gubitak Komunalca preko 2 miliona EVRA

S obzirom na činjenicu da smo saznali da ne možemo da primimo zaradu zbog toga što nam Vi dugujete više od 8 miliona dinara, po rečima predsednika Privremenog organa, a imajući u obzir da ste vi naš osnivač, molimo Vas da pozitivnim merama utičete na rad preduzeća kako bi radnici primili zaostale zarade i naknade, kao i da se starate da naredne plate budu redovne, navodi se u dopisu dva sindikata

Zbog izuzetno teške materijalne situacije radnika, dodaje se, a ukoliko do 22. aprila rukovodstvo ne isplati celu januarsku platu, zaposleni će stupiti u štrajk upozorenja i to ispred Opštine.

Sindikati su izrazili nadu da će opštinska vlast ozbiljno shvatiti ovo obaveštenje i da će uticati da se problemi radnika Komunalca reše.

„Takođe, mišljenja smo da je krajnje vreme da se prema nama ophodite kao majka, a ne kao maćeha, jer smo mi Vaše preduzeće“, zaključuje se u dopisu.

Komunalac u blokadi, firma duguje zaposlenima plate i doprinose




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *