Viola fon Kramon sa albanskim liderima: Diskriminacija mora da prestane

Bujanovac, 24. april 2024. Albanski političari iz Bujanovca i Preševa, predvođeni bujanovačkim narodnim poslanikom Šaipom Kamberijem,  sastali su se u utorak u Strazburu sa evroposlanicom Violom fon Kramon. Ona je posle razgovora poručila da se nad Albancima na jugu Srbije sprovodi sistematska diskriminacija.

Kako je napisala na mreži X, diskriminacija, uključujući pasivizaciju prebivališta, od strane srpske Vlade je neprihvatljiva i mora odmah da prestane.

Fon Kramon je i izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu.

Političarka iz Preševa i savetnica kosovskog Ardita Sinani navela je da je sastanak bio konstruktivan.

-Fokus je bio na diskriminaciji Albanaca, posebno u Preševskoj dolini, i važnosti poštovanja individualnih i kolektivnih sloboda prema međunarodnim i evropskim konvencijama. Solidarnost i razumevanje ove situacije je prvi korak ka rešavanju problema diskriminacije u saradnji sa našim prijateljima – poručila je Sinani.

Bujanovačke su ranije javile da su Kamberi, Sinani i Ragmi Mustafi otputovali u trodnevnu posetu Strazburu gde su imali zakazane sastanke sa predstavnicima zemalja Evropske unije, Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i evroposlanicima. Aktivnost finansira kosovska vlada.

Kamberi u Strazburu, nastavak diplomatske ofanzive Albanaca

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *